Xiaomi Stofzuiger

Soms komen er stofzuigermerken voorbij waarbij we denken: ‘He? Heeft deze ook stofzuigers?’. Zo’n merk is Xiaomi, die dus ook een interessant aanbod aan stofzuigers heeft in haar portfolio. Het merk, wat met name bekend staat om haar smartphones en tablets, heeft drie soorten stofzuigers op de markt gebracht.

In deze complete adviesgids staan we stil bij alles wat je moet weten over de Xiaomi stofzuiger: welke modellen zijn, waar verschillen ze in en welke is de beste binnen haar categorie? We sluiten af met een rijtje verkooppunten en veelgestelde vragen over de stofzuigers van Xiaomi.

Xiaomi stofzuiger modellen

Zoals we daarnet al aangaven heeft Xiaomi drie modellen stofzuigers geproduceerd. Het gaat om steelstofzuigers (Dreame modellen), robotstofzuigers en kruimeldieven. De stofzuigers van Xiaomi zijn – in tegenstelling tot haar smartphones – zeker geen budget stofzuigers: de prijzen liggen in de buurt van andere stofzuiger A-merken als Dyson en Miele.

Xiaomi steelstofzuiger

Xiaomi biedt zoals we daarnet al vertelden diverse steelstofzuigers aan. Deze steelstofzuigers verschillen van elkaar op diverse kenmerken: van verschillende prijzen tot diverse geluidsniveaus. Het is belangrijk om te weten dat Xiaomi haar steelstofzuigers onderverdeeld in diverse series:

 • Xiaomi MIJIA
 • Xiaomi Roidmi
 • Xiaomi Dreame
 • Xiaomi Mi
 • Xiaomi Shunzao
 • Xiaomi Roborock

We benoemden de Xiaomi steelstofzuigers ook in onze gids voor een staande stofzuiger.

xiaomi steelstofzuiger
De Xiaomi Roidmi S1 steelstofzuiger © Bol.com/Xiaomi

Xiaomi robotstofzuiger

Naast de steelstofzuigers biedt Xiaomi ook een robotstofzuiger assortiment aan. Deze robotstofzuigers zijn geliefd onder smart home liefhebbers, gezien het stofzuigen geautomatiseerd kan worden. Zo zijn de robotstofzuigers te bedienen met je smartphone en kun je via de app het schoonmaken automatiseren. Helaas bieden de robotstofzuigers nog geen ondersteuning aan voor voice assistants, waaronder Google Assistant.

Xiaomi heeft diverse robotstofzuigers:

 • Xiaomi Roborock S5 Max
 • Xiaomi Mi 1C
 • Xiaomi Roborock S6 MaxV
 • Xiaomi Roborock S6 Pure
 • Xiaomi MiJia S50
 • Xiaomi Roborock E4
 • Xiaomi Viomi V3

Het is goed om te melden dat veel robotstofzuigers van Xiaomi uitgevoerd zijn in twee verschillende kleuren: zo heb je ze vaak in het wit en in het zwart. Handig, omdat je ze op deze manier goed kunt matchen met je interieur (ook belangrijk) 🙂 .

Xiaomi kruimeldief

Net als veel andere stofzuigermerken, bijvoorbeeld AEG of Miele, biedt ook Xiaomi een aantal interessante kruimeldieven aan. Hoewel het er meer zijn, ontdekken we bij Nederlandse winkels zoals Bol.com in grote lijnen drie verschillende modellen:

 • Xiaomi Cleanfly
 • Xiaomi Mijia Shunzao Pro Z1
 • Xiaomi Roidmi Nano P1 Handstofzuiger

De stofzuigers variëren in prijs van 60 tot 100 euro. Je moet rekening houden met een wat langere levertijd, gezien veel van de verkopers op Bol.com partners zijn die hoogstwaarschijnlijk gebruikmaken van dropshipping.

xiaomi kruimeldief
De kruimeldief van Xiaomi. © Bol.com/Xiaomi

Xiaomi stofzuigers vergelijken

Nu we weten welke stofzuigers Xiaomi allemaal heeft, is het interessant om erachter te komen voor welk type stofzuiger jij het beste kunt kiezen. We hebben daarom in onderstaande tabel de verschillende stofzuigers gekruist met behoeftes. Zo kun jij Xiaomi stofzuigers vergelijken en erachter komen welk model het beste bij jou past.

Beste Xiaomi stofzuiger

We hebben de proef op de som genomen en goed bekeken welke Xiaomi stofzuiger het beste scoort. Op de vraag welke Xiaomi stofzuiger is het beste, kunnen we niet met één antwoord komen. Zo zijn er dus kruimeldieven, robotstofzuigers en steelstofzuigers van het merk te onderscheiden. Omdat wij natuurlijk niet weten welk model jij voor ogen hebt, hebben we daarom de beste Xiaomi stofzuiger per model uitgelicht.

We hebben dit gedaan door goed te kijken naar honderden reviews van eerdere kopers in combinatie met mogelijke testresultaten van verschillende stofzuiger review websites. Bekijk hieronder de beste keuze per model en doe er je voordeel mee.

 • Beste Xiaomi steelstofzuiger: Xiaomi Roidmi F8 Storm
 • Beste Xiaomi robotstofzuiger: Xiaomi Mijla Roborock S50
 • Beste Xiaomi kruimeldief: Xiaomi Cleanfly

Bovenstaande resultaten zijn gebaseerd op reviews van eerdere kopers in combinatie met het vergelijken van specificaties.

Waar kun je een Xiaomi stofzuiger kopen?

Hoewel velen denken dat je Xiaomi stofzuigers alleen via Chinese websites kunt kopen, is het tegendeel waar. Steeds meer grotere webshops bieden Xiaomi producten aan. Is het niet de webshop zelf, dan zijn het wel partners die stofzuigers van het merk aanbieden. Op dit moment ontdekken we het grootste assortiment Xiaomi stofzuigers bij Bol.com.

Ook bij Blokker zijn Xiaomi stofzuigers te vinden: met name de robotstofzuigers zijn daar in grotere aantallen te vinden.

FAQ: veelgestelde vragen over een Xiaomi stofzuiger

Op de redactie krijgen we soms vragen over de stofzuigers van Xiaomi en over het merk zelf. Is het bijvoorbeeld wel een betrouwbaar merk? En hoe is het gesteld met de kwaliteit van de stofzuigers? We hebben alle veelgestelde vragen op een rij gezet in onderstaande FAQ.

Welke stofzuigers zijn er allemaal van Xiaomi?

Op dit moment heeft Xiaomi drie soorten stofzuigers op de markt gelanceerd: robotstofzuigers, steelstofzuigers en kruimeldieven.

Is Xiaomi een betrouwbaar merk?

Xiaomi is een ongelooflijk groot techmerk, wat naast China ook erg populair is in Europa. De laatste tijd heeft Xiaomi in korte tijd een grote naamsbekendheid opgebouwd. In Amerika was de regering wat sceptisch en werd Xiaomi zelfs op een zwarte lijst geplaatst, omdat er banden zouden zijn met het leger van China. Dit bleek echter ongegrond.

Zijn de stofzuigers van Xiaomi van goede kwaliteit?

Wij vinden van wel. Sterker nog; als we kijken naar de steelstofzuiger, de Xiaomi Dreame, dan wordt deze vaak vergeleken met de Dyson V11 steelstofzuiger.

Waar kan ik Xiaomi stofzuigers kopen?

Steeds meer webshops bieden stofzuigers van Xiaomi aan. Op dit moment kun je terecht bij bijvoorbeeld Bol.com en Blokker!

Heb jij nog een aanvullende vraag of feedback op onze merkengids? Stuur ons dan gerust een berichtje of laat hieronder een reactie achter!