beste keuze stofzuiger 60 dB geluidsniveau

Beste keuze stofzuiger 60 dB geluidsniveau

Een grote ergernis binnen het huishouden kan een luidruchtige stofzuiger zijn. Zit je kind net in een nieuwe aflevering van zijn serie of start hij net een nieuw spel op op zijn playstation? Dan is er ongetwijfeld wel is discussie of dat stofzuigen nu wel op dat moment moet. Je kan zeggen ik stofzuig een andere keer maar soms is hier helemaal geen tijd voor, daarom is een stille stofzuiger de oplossing. Om je te helpen bij je zoektocht naar een stille stofzuiger heb ik gekeken naar stofzuigers die een geluidsniveau hebben van 60 dB of lager. Hieruit is uiteindelijk één stofzuiger gekomen die het beste scoort op het geluidsniveau maar daarnaast ook op de kwaliteit van de stofzuiger.

Wanneer een stofzuiger 60 of minder dB geluidsniveau heeft dan kan je wel concluderen dat deze valt in de categorie stilste stofzuigers. Maar onthoud wel dat alleen geluidsniveau niet het belangrijkste is, want de stofzuiger kan wel een geluidsniveau van onder de 60 dB hebben maar dit zegt nog niets over de kwaliteit van de stofzuiger. Daarom hebben wij bij het kiezen van de beste stofzuiger onder de 60 dB gekeken naar meer punten dan alleen geluidsniveau. Er is namelijk gekeken naar de volgende punten die als belangrijkste factoren gelden om tot de beste stofzuiger te komen:

  • Geluidsniveau van de stofzuiger moet onder de 60 dB zijn
  • Zuigkracht
  • Gewicht
  • Gebruiksgemak
  • Prijs/kwaliteitsverhouding

AEG VX82-1 ÖKO: beste stofzuiger onder 60 dB geluidsniveau

Wij hebben naar meerdere modellen gekeken en deze punten behandeld per stofzuiger. Uiteindelijk zijn wij tot de conclusie gekomen dat de beste stofzuigers met een geluidsniveau onder de 60 dB de AEG VX82-1 ÖKO is. Deze stofzuiger met zak van AEG komt bij ons het beste uit de test. Allereerst zit deze stofzuiger met 57 dB geluidsniveau netjes onder de de magische grens van 60 dB. Daarnaast heeft de stofzuiger een extra lang snoer en zijn er verschillende zuigmonden meegeleverd, wat allebei het gebruiksgemak een boost geeft. De AEG VX82-1 ÖKO heeft een gewicht van 5 kg wat prima is voor een stofzuiger met wielen die je laat rijden over de vloer. Kijkend naar de zuigkracht van deze stofzuiger dan heeft de AEG VX82-1 ÖKO een handige functie, de stofzuiger past het zuigvermogen namelijk aan aan de ondergrond. Wanneer jij een harde vloer stofzuigt zal de stofzuiger minder zuigkracht gebruiken dan wanneer jij je tapijt aan het stofzuigen bent, dit is ideaal wanneer jij meerdere ondergronden in jouw huis stofzuigt.

aeg vx82-1 öko beste stofzuiger onder 60 dB geluidsniveau

AEG VX82-1 ÖKO © Bol.com

Prijs/kwaliteitsverhouding beste stofzuiger 60 dB geluidsniveau

Als laatste is er gekeken naar de prijs/kwaliteitsverhouding van deze stofzuiger met een geluidsniveau onder de 60 dB. De stofzuiger is voor een scherpe prijs te koop bij webshops als Bol.com & Coolblue. Als wij de kwaliteiten afwegen tegen deze prijs dan is de prijs/kwaliteitsverhouding prima. Tuurlijk zijn er goedkopere stofzuigers maar we moeten niet vergeten dat deze stofzuiger een geluidsniveau heeft van onder de 60 dB en een uitstekende zuigkracht die zich automatisch per ondergrond aanpast.