Siemens Stofzuiger

Een van de bekendere merken voor elektronische apparaten is Siemens. De kans is groot dat jij echt wel ergens in jouw woning iets van dit technologische merk kunt vinden. Ook op het gebied van stofzuigers kun je terecht bij Siemens: het merk heeft een groot aanbod in sledestofzuigers. We merken wel dat Siemens wat achter lijkt te lopen op de ontwikkeling en innovatie van stofzuigers in vergelijking met andere stofzuigermerken.

We hebben besloten om alles wat je moet weten over een Siemens stofzuiger op een rij te zetten in deze gids. We zetten alle modellen op een rij, bespreken de beste Siemen stofzuiger op dit moment én waar je ze zoal kunt kopen. We sluiten deze uitgebreide gids af met een handige FAQ met veelgestelde vragen over de Siemens stofzuiger.

Alle Siemens stofzuiger

We gaven net al aan dat Siemens helaas niet enorm veel verschillende type stofzuigers aanbiedt; het merk lijkt een beetje stil te staan op het gebied van innovatie van deze handige hulpjes. Kijken we bijvoorbeeld naar het aanbod bij webshop Bol.com, dan ontdek je daar slechts een handjevol stofzuigers met zak, terwijl andere merken tientallen modellen aanbieden in verschillende soorten categorieën. Ook bijvoorbeeld zakloze stofzuigers en steelstofzuigers.

Siemens stofzuigers vergelijken

Siemens is al geruime tijd een merk wat niet weg te denken is uit de wereld van stofzuigers. Toch lijkt het merk niet heel erg innovatief: zo zien we nog geen steelstofzuigers en robotstofzuigers op de markt verschijnen. Ook hebben we nog geen informatie over de mogelijke komst van deze modellen. Tot nu toe moeten we het doen met de traditionele stofzuiger: een stofzuiger die we met een netsnoer aan het net moeten leggen.

siemens stofzuiger
Een Siemens VSQ5X1230. © Bol.com/Siemens

Kijken we naar het gros van het aanbod, dan zijn het met name stofzuigers met zak. Stofzuigers zonder zak heeft Siemens ook, maar deze zijn wat zeldzamer. We hebben besloten om alle populaire stofzuigers van Siemens in onderstaande tabel te plaatsen. Hierdoor kun je de stofzuigers makkelijk vergelijken. Tip: maak gebruik van de pijltjes om de Siemens stofzuigers te sorteren op bijvoorbeeld de prijs het model.

Beste Siemens stofzuiger op dit moment

Vanwege het feit dat er met name Siemens stofzuigers met zak zijn, hebben we besloten om op zoek te gaan naar de beste zakstofzuiger. We hebben wel onderscheid gemaakt met beste Siemens stofzuigers met specifieke kenmerken. Bijvoorbeeld een lichtgewicht beste keuze en een stille stofzuiger.

  • Beste all-round Siemens stofzuiger: Siemens VSO6A111 SynchroPower
  • Beste lichte Siemens stofzuiger: Siemens VSZ1RK212
  • Beste stille Siemens stofzuiger: Siemens Bodens VSZ7A400 650W
  • Beste goedkope Siemens stofzuiger: Siemens VSZ1RK212 (ja, dit is dus ook de beste lichtgewicht keuze)

We hebben bovenstaande resultaten gebaseerd op basis van tientallen reviews en beoordelingen bij de groter webshops.

Waar Siemens stofzuiger kopen slim is

Siemens stofzuigers vind je bijna bij elke stofzuigerverkoper. Kijken we bijvoorbeeld naar Bol.com, dan ontdekken we daar 11 verschillende modellen. Bij Mediamarkt ontdekken we er slechts één (de hele goedkope Siemens VS06C100). Ook Bij Blokker ontdekken we slechts één model; de Siemens VS06BXXL. Een overzicht van alle verkooppunten die wij aanraden:

  • Blokker
  • Mediamarkt
  • Bol.com
  • BCC

FAQ: veelgestelde vragen over een Siemens stofzuiger

We hebben op de redactie wel eens vragen binnen gehad over een Siemens stofzuiger. Welke Siemens stofzuigers zijn er allemaal? Waar kan ik ze allemaal kopen? We hebben geprobeerd met bovenstaande koopgids alle vragen te beantwoorden. In onderstaande FAQ sommen we de veelgestelde vragen op.

Welke stofzuigers biedt Siemens allemaal aan?

Siemens heeft op het moment van schrijven alleen slede stofzuigers (met en zonder zak).

Heeft Siemens ook een robotstofzuiger?

Nee, er is nog geen Siemens robotstofzuiger verschenen. We hebben ook nog niets gehoord over een mogelijk model in de toekomst.

Waar kan ik een Siemens stofzuiger kopen?

Bijna elke stofzuigerverkoper heeft wel een Siemens model op voorraad. Kijken we naar webshops dan kun je terecht bij onder meer Bol.com, Mediamarkt en Blokker.

Zijn Siemens stofzuiger van goede kwaliteit?

De stofzuigers van Siemens zijn vaak niet duur, maar hebben ook minder functionaliteiten. Perfect als je niet zit te wachten op een stofzuiger met veel toeters en bellen!

Heb jij zelf ervaring met een Siemens stofzuiger? Dan zijn we benieuwd naar jouw mening: laat een reactie achter hieronder of stuur ons gerust een berichtje.