rowenta vs miele

Rowenta vs Miele stofzuigers

In stofzuigerland zijn er veel verschillende merken die natuurlijk allemaal beweren de beste stofzuiger aan te bieden. Er zijn stofzuigermerken die best wel op één lijn liggen qua aanbod, kwaliteit en prijs. Een goed voorbeeld is Rowenta vs Miele stofzuigers: twee innovatieve stofzuigermerken die stofzuigers van hoge kwaliteit op de markt hebben gezet. Vanwege het feit dat deze twee stofzuigermerken zo dicht bij elkaar liggen, heb ik besloten om ze eens naast elkaar te houden.

In deze Rowenta vs Miele stofzuigers vergelijking sta ik stil bij de grootste verschillen. Zo kijk ik naar het totale aanbod, checken we de prijzen en de mate van beschikbaarheid in Nederland! Welke stofzuiger jij het beste kunt kiezen? Laten we dat onderzoeken!

Rowenta en Miele stofzuigers

Als er twee merken zijn die niet overgeslagen mogen worden in de wereld van stofzuigers, zijn het wel Rowenta en Miele. Niet voor niets heb ik voor zowel een Miele stofzuiger als een Rowenta stofzuiger een uitgebreide koopgids geschreven. Je ontdekt daar alles van het desbetreffende merk: van het totale aanbod tot en met het vergelijken van de specifieke stofzuigers in handige tabellen.

Nu ik al die informatie op een rij heb gezet is het natuurlijk erg interessant om de informatie eens te naast elkaar te houden. Een grote Rowenta vs Miele stofzuigers vergelijking, waarbij ik met name stil sta bij:

  • De prijzen van de stofzuigers: wat zijn de minimale en maximale prijzen van de stofzuigers van beide merken?
  • Het totale aanbod: welke modellen stofzuigers hebben de merken in hun portfolio?
  • Beschikbaarheid in Nederland: Hoe is het gesteld met de verkoop van de merken in de wat bekendere stofzuiger webshops in Nederland?

Als je van mening bent dat ik mijn vergelijking nóg meer kan uitdiepen, dan hoor ik het graag. Alle feedback is welkom!

Prijzen: Rowenta vs Miele

Laten we starten met de prijzen van zowel de Rowenta als de Miele stofzuigers. Ik benadruk wel dat een goedkope stofzuiger lang niet altijd positief is (dit bleek onder meer in mijn onderzoek naar de levensduur van een stofzuiger). De prijzen heb ik goed kunnen vergelijken door bij grotere webshops in Nederland (denk bijvoorbeeld aan Bol.com) te kijken naar de minimale en maximale prijs. Zie de prijzen van Rowenta en Miele stofzuigers die ik heb ontdekt.

  • Rowenta: Minimale prijs € 89,99 – Maximale prijs € 469,95
  • Miele: Minimale prijs € 154 – Maximale prijs € 619

Als je een goedkope stofzuiger wil kopen, maak je waarschijnlijk de beste keuze met Rowenta. Gemiddeld is de prijs € 279,95 ((89,99+469,95)/2). Kijken we naar een Miele stofzuiger, dan ben je daar gemiddeld € 386,50 voor kwijt ((154+619)/2). het is hierbij wel belangrijk om te melden dat het ook afhankelijk is van het model. Voor een steelstofzuiger ben je veel meer kwijt dan een sledestofzuiger.

Stofzuiger aanbod: Rowenta vs Miele

Als we kijken naar het verschil in aanbod blijkt daar ook het een ander op te merken in de Rowenta vs Miele stofzuigers vergelijking. Allebei de stofzuiger merken hebben de volgende modellen in hun portfolio:

  • Stofzuigers met zak
  • Zakloze stofzuigers
  • Steelstofzuigers
  • Robotstofzuigers

Zoals je kunt zien sla ik hier de kruimeldief (kruimelzuiger of handstofzuiger) over. Deze is er wel van Rowenta, maar niet van Miele. Ben je opzoek naar een kruimeldief, dan is wederom Rowenta de beste (en enige) keuze.

Beschikbaarheid: Rowenta vs Miele

Wat we nooit mogen vergeten is een blik op het aanbod in Nederland. Wij kunnen bijvoorbeeld wel een beste stofzuiger aanwijzen, maar als deze niet in Nederland beschikbaar is heb je er nog weinig aan. Ook in deze vergelijking met Rowenta en Miele heb ik gekeken naar het aanbod bij de bekende stofzuiger webwinkels in Nederland. In onderstaande tabel ontdek je de aantallen stofzuigers per bekende webshop.

Conclusie: welke is de winnaar?

Wanneer je op zoek bent naar een wat goedkopere stofzuiger, dan ben je bij Rowenta aan het juiste adres. Gemiddeld ben je namelijk meer kwijt voor een Miele stofzuiger. Voor alle typen stofzuigers kun je bij allebei de stofzuigermerken aankloppen, behalve voor de kruimeldief. Bij Miele ontbreekt dit model namelijk in haar productportfolio.