Numatic Stofzuiger

Numatic, ‘de vrolijkste stofzuiger van ter wereld’, staat natuurlijk het meest bekend om haar Henry en Hetty stofzuigers. Numatic is een internationale speler op het gebied van schoonmaakapparatuur. Bij Stofzuigerskopen.nl zijn we natuurlijk met name geïnteresseerd in de stofzuigers van het merk. Numatic maakt in haar productassortiment onderscheid in twee groepen: Numatic @Home, waar we de huishoudelijke stofzuigers voor consumenten onder meer in terug zien komen en Numatic @Work, wat meer gericht is op de professionelere producten voor de schoonmaakindustrie. Hierbij kun je denken aan schoonmaakstations en schrobmachines voor in de supermarkt of magazijnen.

Zoals je al hoort kent het merk Numatic vele kanten. We hebben besloten om ons volledig te verdiepen in de wereld van de Numatic stofzuiger. In deze uitgebreide gids vertellen we je alles wat je moet weten: zo hebben we een overzicht van alle soorten Henry en Hetty stofzuigers gemaakt en bekijken we wat de verschillen zijn, met als conclusie de beste keuze op dit moment. We sluiten de gids af met een aantal interessante verkooppunten en een FAQ.

Numatic stofzuiger: alle soorten

We benadrukken graag dat we in deze gids enkel kijken naar de stofzuigers voor huishoudelijke doeleinden. Het gaat hier in grote lijnen eigenlijk om vier soorten stofzuigers: Henry & Hetty Next, Compact, Cordless en Specials. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren en met verschillende specificaties, zodat er voor iedereen een glimlachende stofzuiger op de markt is. We zoomen strakjes in per product en zetten ze naast elkaar om ze te vergelijken. Maar laten we eerst onderstaande video bekijken om te zien hoe ze gemaakt worden (reuze-interessant!).

Numatic Henry & Hetty Next

De meest bekende serie is de Numatic Henry & Hetty Next serie. Volgens Numatic behoren deze stofzuigers ‘tot de meest complete stofzuigers uit het assortiment’. De stofzuigers is verkrijgbaar in acht verschillende kleuren. Bekijk de specificaties:

 • Stofreservoir van 9 liter
 • 12,5 meter lang snoer
 • Wordt geleverd met een luxe accessoire kit
numatic stofzuiger kopen
Een Numatic Henry Next stofzuiger. © Bol.com / Numatic

Numatic Henry & Hetty Compact

Wanneer je op zoek bent naar een kleinere Numatic Henry of Hetty kun je het best kiezen voor de Compact-serie. Deze is namelijk 30% compacter dan de 200 Next-serie. Denk hierbij niet dat er kracht verloren gaat: hij is net zo krachtig en zuinig, belooft Numatic op haar website.

 • Stofreservoir van 6 liter
 • 10 meter lang snoer
 • Wordt geleverd met een standaard accessoire kit

Numatic Henry & Hetty Cordless

Ben je op zoek naar een draadloze stofzuiger? Ook dan kun je bij Numatic terecht: de Henry & Hetty Cordless serie is – zoals de naam al doet vermoeden – draadloos. De Cordless serie stofzuigers worden geleverd met twee oplaadbare batterijen.

 • Stofreservoir van 6 liter
 • Wordt geleverd met 2 batterijen

Kijken we naar de accuduur dan is er sprake van 60 minuten werktijd.

Numatic Henry & Hetty Specials

Je kunt speciale wensen hebben voor een nieuwe stofzuiger. Zo kun je huisdieren hebben en wil je met de stofzuiger genestelde huisdierharen verwijderen uit je hoogpolige tapijt. Of wellicht heb je last van huisstofmijt. Speciaal hiervoor heeft Numatic de Specials-series bedacht. Je ontdek hier onder meer de volgende Henry & Hetty stofzuigers:

 • Stofzuigers voor allergieën
 • Stofzuigers voor huisdierharen
 • Stofzuigers voor houten vloeren of parket

Numatic stofzuigers vergelijken

Nu we alle huishoudelijke Numatic stofzuigers hierboven op een rij hebben gezet, is het interessant om ze eens op een rij te zetten in onderstaande tabel. Je kunt de verschillende Numatic @Home series vergelijken door de pijltjes te gebruiken.

We doen er alles aan om bovenstaande gegevens up to date te houden. Mocht jij een aanpassing voor ons hebben, dan kun je deze altijd aan ons doorgeven. Dat stellen we op prijs.

Beste Numatic stofzuiger

Wat is nu de beste Numatic stofzuiger? Om hier antwoord op te geven is het natuurlijk nog maar de vraag wat jouw eisen zijn voor een nieuwe stofzuiger. We hebben een aantal wensen op een rij gezet met de beste keuze Numatic Serie in onze ogen.

Numatic (Henry  of Hetty) kopen

Wanneer je een Henry & Hetty stofzuiger van Numatic aan wil schaffen, kun je bij heel veel verkooppunten terecht. Natuurlijk kun je bij de webshop van Numatic zelf terecht voor het grootste aanbod, maar ook de volgende webshops bieden Henry Numatic stofzuigers aan:

Door op bovenstaande webshop te klikken ga je gelijk naar de koopgids voor het kopen van een stofzuiger bij desbetreffende webshop.

FAQ: veelgestelde vragen

We hebben veel vragen mogen ontvangen over de stofzuigers van Numatic. Dit was een van de redenen om deze uitgebreide gids te schrijven over de huishoud stofzuigers van Numatic International. We hebben de veelgestelde vragen gebundeld in onderstaande FAQ.

Welke stofzuigers zijn er allemaal van Numatic?

Numatic heeft haar stofzuigers onderverdeeld in twee groepen: Numatic @home (huishoudelijke stofzuigers) en Numatic @professional (professionele stofzuigers).

Hoeveel verschillende huishoud stofzuigers van Numatic zijn er?

Numatic heeft vier soorten series van Henry & Hetty: Compact, Next, Cordless en Specials.

Zijn Numatic stofzuigers goede stofzuigers?

Zeker weten. Zowel de professionele als de huishoud stofzuigers scoren bij veel websites erg goede reviews.

Waar kan ik een Numatic stofzuiger kopen?

Ontzettend veel webshops verkopen Numatic stofzuigers. Je kunt bij de webshop van Numatic zelf terecht, maar ook bij bekende shops als Bol.com en Mediamarkt!

Heb jij nog een aanvullende vraag of feedback op onze Numatic stofzuiger gids dan kun je ons altijd een berichtje sturen of een reactie achterlaten onderaan deze pagina.