Miele Stofzuiger

Het is misschien wel het meest bekende stofzuigermerk allertijden: Miele! Van Miele zijn er ongelooflijk veel verschillende soorten stofzuigers: van traditionele stofzuigers met en zonder zak tot innovatieve robotstofzuigers voor in je smart home. Miele timmert aardig aan de weg om steeds lichtere, slimmere én mobielere stofzuigers te introduceren. Wij vinden het dan ook geweldig om dit stofzuigermerk op de voet te volgen en jou hier alles over te vertellen.

In deze gids doen we een poging om jou alles te leren over de Miele stofzuiger: welke typen zijn er allemaal en waarin verschillen ze van elkaar? En wat is nu eigenlijk de beste Miele stofzuiger per categorie als we kijken naar de algemene beoordeling van eerdere kopers? We sluiten de gids af met een rijtje interessante verkooppunten én een FAQ voor antwoord op al je vragen.

Alle Miele stofzuiger types

Zoals we daarnet al aangaven zijn er van Miele bizar veel stofzuigers beschikbaar. Deze kunnen we onderverdelen in vijf verschillende stofzuiger-categorieën: stofzuigers met zak (de traditionele stofzuiger), zakloze stofzuigers, steelstofzuigers, robotstofzuigers en kruimelzuigers (kruimeldieven/handstofzuigers). Als we een blik wagen op webshop Bol.com dan zien we al 360 resultaten voor de simpele zoekopdracht ‘Miele stofzuiger’. Hiervan zijn 196 stofzuigers; de rest is randapparatuur.

Miele stofzuiger met zak

Het eerste model wat we behandelen is de Miele stofzuiger met zak. Het gaat hier om de traditionele sledestofzuiger die je aansluit op netstroom. Miele heeft ontzettend veel verschillende stofzuigers met stofzak, die onder meer variëren in geluidsniveau, actieradius en zuigkracht op verschillende ondergronden. Miele heeft een aantal interessante unieke voordelen: zo is er sprake van een comfort handgreep, waarmee je zonder problemen de stofzuigerslang 360 graden kunt draaien.

Ook is er sprake van het zogeheten Silence System plus systeem: hierbij wordt het geluid van de stofzuigermotor gedempt voor een lager maximaal geluidsniveau. En dat is niet het enige: dankzij de DynamicDrive-zwenkwielen kun je deze sledestofzuigers ontzettend makkelijk achter je aan slepen. Leuk om te weten: het zijn kleine luchtbandjes met schokdempers. Kwaliteit dus!

Op dit moment ontdekken we de volgende series populaire stofzuigers met zak van Miele bij diverse webshops:

Bovenstaande series zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen. Hierbij kun je denken aan een Ecoline, Electro, Allergy, Hardfloor, PowerLine en Cat & Dog varianten.

Miele zakloze stofzuiger

Net als veel andere stofzuigermerken (denk aan Philips of AEG) heeft Miele ook zakloze stofzuigers. Deze zijn dus niet voorzien van een stofzak. Een van de grote voordelen van deze technologie is dat de zuigkracht constant blijft en niet verminderd naarmate de stofzuiger meer stof heeft verzameld. Iets wat bij de stofzuiger met zak wel vaak het geval is. Wederom heeft Miele een aantal unieke voordelen die we op een rij zetten:

  • Click2Open systeem: hiermee kun je heel makkelijk de stofbak legen met één druk op de knop.
  • ComfortClean: er sprake van een fijnstoffilter wat zichzelf reinigt.
  • Innovatieve stofscheiding: je kunt makkelijk fijner stof legen, zonder dat het zich weer verspreid als je het leegt in de prullenbak.

Kijken we naar de series van de zakloze stofzuigers van Miele, dan zijn dat de volgende:

miele zakloze stofzuiger
Filterreinig van de zakloze stofzuiger van Miele. © Bol.com/Miele

Miele steelstofzuiger

Zoals we al verwachtten heeft Miele ook sinds enige tijd diverse steelstofzuigers in haar assortiment. Het lijkt een enorme trend te zijn in stofzuigerland. Iedereen wil zo’n steelstofzuiger in huis hebben. Niet heel gek, gezien je hiermee geen gedoe hebt met een maximale actieradius en je hem er razendsnel even bij kunt pakken. Ze zijn daarbij ook vaak draadloos (die van Miele allemaal) en hebben geen stofzak.

Kijken we naar het model van Miele, dan zijn er vier grote pluspunten die de steelstofzuigers van Miele uniek maken. Allereerst is er sprake van een 3-in-1 design. Je hebt een uitgebreide staande stofzuiger met de kruimelzuiger bij het handvat, je kunt hem verplaatsen naar onder of je kunt enkel de kruimeldief gebruiken. Een geïntegreerde kruimeldief is niet nieuw overigens; steelstofzuigers van merken als Dyson hebben dit ook.

De steelstofzuigers van Miele maken gebruik van de zogeheten Vortex technologie. Hierbij is er sprake van ‘uitstekende reinigingsresultaten’, belooft Miele. De borstel onderaan de steelstofzuigers is breder dan andere merken. Het is een elektroborstel. Kijken we onder de motorkap van de steelstofzuiger, dan ontdekken we een Li-ion-accu van VARTA. Een zeer krachtige en betrouwbare accu.

De Miele steelstofzuiger serie:

Miele robotstofzuiger

Heb je een slim huis, ook wel een smart home genoemd, en ben je op zoek naar een robotstofzuiger? Dan hebben we goed nieuws voor je: er is namelijk ook een Miele robotstofzuiger uigebracht. Deze slimme stofzuigerrobot maakt gebruik van ‘smart navigation’. Hiermee is er dus geen sprake van een willekeurige schoonmaakroute en hoef je niet bang te zijn dat er stukjes vloer per ongeluk overgeslagen worden.

De bediening van de robotstofzuiger kan gedaan worden via je smartphone, waarmee je ook verschillende instellingen kunt verrichten. De robotstofzuiger werkt tot wel 2 uur achter elkaar, zonder hiervoor opgeladen te hoeven worden. Kijken we naar de ondersteuning binnen een smart home, dan ondersteunt de robotstofzuiger Amazon Alexa. Door deze ondersteuning kun je de stofzuiger bedienen met spraak via deze voice assitant.

De Miele robotstofzuiger serie:

Het blijft belangrijk om bij de keuze van een robotstofzuiger goed te letten op onder meer de maximale drempelhoogte, het soort schoonmaakroute en de ondersteuning en koppeling-mogelijkheden binnen jouw smart home.

miele robotstofzuiger kopen
De Miele Scout RX2 Runner, een robotstofzuiger. © Bol.com/Miele

Miele stofzuigers vergelijken

We hebben nu alle verschillende Miele stofzuigers behandeld. Tijd om ze op een rij te zetten, zodat we precies kunnen zien welke series welke soort stofzuigers zijn. En ook niet belangrijk: vanaf welke prijs je ze kunt kopen. In onderstaande tabel ontdek je alle Miele stofzuiger series op een rij. Tip: maak gebruik van de pijltjes bovenaan de tabel om ze bijvoorbeeld te sorteren op de prijs.

We proberen het overzicht constant up to date te houden, maar we kunnen natuurlijk ook wel eens wat over het hoofd zien. Heb jij een aanvulling of opmerking? Laat het gerust weten in de reacties, dat stellen we op prijs!

Beste Miele stofzuiger

Wat is nu de beste Miele stofzuiger? Voor we deze vraag kunnen beantwoorden is het natuurlijk de vraag welke stofzuiger jij zoekt. Ben je op zoek naar een steelstofzuiger of juist liever een model met zak op wielen? Omdat we dit niet kunnen weten, hebben we de beste Miele stofzuiger per model voor je op een rij gezet.

Bovenstaande resultaten zijn gebaseerd op de reviews en beoordelingen bij webshops als Bol.com en Coolblue. Natuurlijk zijn we er ook nog over heen gegaan en hebben we gekeken naar de specificaties die wij belangrijk achten bij een stofzuiger. Denk aan het geluidsniveau, de zuigkracht en de verschillende (unieke) pluspunten.

Heb jij zelf ook ervaring met een goede Miele stofzuiger die we hierboven niet hebben benoemd? We zijn benieuwd: stuur ons een berichtje of laat een reactie achter onderaan deze gids.

Miele stofzuiger kopen: hier kun je terecht

Bijna overal waar ze stofzuigers verkopen hebben ze ook wel een Miele variant op de (virtuele) planken staan. Miele is een A-merk wat we tegenkomen bij heel veel verschillende webshops. En ook in grote aantallen: een simpele zoekopdracht bij bijvoorbeeld Bol.com leert ons dat er al 198 keuzes zijn voor Miele stofzuigers en onderdelen. Je kunt onder meer terecht bij de volgende webshops:

Door op bovenstaande webshops te klikken ga je naar een uitgebreide webshop gids, waar we je meer vertellen over het stofzuigeraanbod en de voordelen van desbetreffende webshop.

ℹ️ Leestip: Wist je dat we sindskort ook vergelijkingen maken van diverse stofzuigermerken? Zo hebben we een Rowenta vs Miele stofzuigervergelijking gemaakt!

FAQ: veelgestelde vragen

Zo nu en dan krijgen we vragen binnen over Miele stofzuigers. Welke zijn er allemaal en waar kan ik ze zoal kopen? We hebben de veelgestelde vragen gebundeld in onderstaande FAQ.

Wat voor Miele stofzuigers zijn er allemaal?

Miele heeft allerlei soorten stofzuigers. Zo zijn er stofzuigers met zak, zakloze stofzuigers, steelstofzuigers en robotstofzuigers van Miele te ontdekken.

Zijn Miele stofzuigers van goede kwaliteit?

De stofzuigers van Miele zijn zeker van goede kwaliteit. Wij zetten Miele bovenaan de lijst met topmerken voor een betrouwbare en krachtige stofzuiger.

Wat is de beste Miele stofzuiger op dit moment?

Wij vinden de Miele Complete C3 Black Diamond de beste Miele stofzuiger van 2021 .

Waar kan ik mijn Miele stofzuiger het beste kopen?

Bij grotere webshops ontdek je vaak mooie aanbiedingen. We raden je aan om altijd te vergelijken bij webwinkels als Bol.com en Mediamarkt, waar ze Miele stofzuigers in grote aantallen hebben!

Loop jij alsnog vast of heb je een vraag over een specifieke Miele stofzuiger? Stuur ons een berichtje of laat hieronder een reactie achter!