Inventum Stofzuiger

Als je op zoek bent naar een betaalbare en goede stofzuiger, dan kun je prima een kijkje nemen bij het aanbod van Inventum. Het merk biedt een breed scala aan huishoudelijke apparaten: van kleine melkopschuimers tot complete airconditioners. En dus ook stofzuigers, waarbij onze oren gespitst zijn. Als we kijken naar het aanbod stofzuigers van Inventum, dan zien we veel verschillende typen stofzuigers voorbij komen: van steelstofzuigers tot traditionele zakstofzuigers.

We hebben besloten om ons compleet te verdiepen in de wereld van de Inventum stofzuiger. In deze gids proberen we je alles te leren over de Inventum stofzuiger markt: van de verschillende soorten tot en met de beste keuze per model. We vertellen ook waar je Inventum stofzuigers aan kunt schaffen en sluiten onze gids af met een handige FAQ.

Inventum stofzuiger: alle soorten

Als we kijken naar de verschillende soorten stofzuigers van Inventum, dan kunnen we ze in grote lijnen onderverdelen in vier verschillende groepen: Inventum steelstofzuigers, traditionele stofzuigers met zak, kruimeldieven en zakloze stofzuigers. Een bezoekje aan webshops als Bol.com en Mediamarkt leert ons dat het complete assortiment van Inventum bestaat uit zo’n tiental verschillende modellen. We staan stil bij elke categorie stofzuiger van Inventum.

Inventum stofzuiger met zak

De stofzuiger met zak was de eerste stofzuiger van Inventum, net als bij veel andere merken. De stofzuigers met zak van Inventum zijn voorzien van een stofzak; het is afhankelijk van welk model je kiest hoe groot deze is. Zo komen we zakstofzuigers met groottes van 1,5 liter inhoud tegen, maar heeft Inventum ze ook van zelfs 3 liter. We zetten de verschillende zakstofzuigers van Inventum op een rij:

inventum stofzuiger kopen
De Inventum ST306RZA is voorzien van een stofzak. © Bol.com/Inventum

Inventum steelstofzuiger

Net als merken als Philips en AEG ontdekken we ook bij Inventum een steelstofzuiger, ook wel een staande stofzuiger genoemd. Deze draadloze / snoerloze Inventum stofzuigers is een favoriet. De steelstofzuiger is voorzien van een geïntegreerde kruimelzuiger, zoals we ook ontdekken bij merken als Dyson, en is opvallend scherp geprijsd (gemiddeld € 149,99 bij verschillende webshops). Op het moment van schrijven heeft Inventum de volgende drie steelstofzuigers op de markt gebracht:

Inventum zakloze stofzuiger

Het laatste model wat we behandelen is de zakloze stofzuiger van Inventum. Deze stofzuigers hebben in tegenstelling tot de traditionele stofzuiger geen stofzak, maar een stofreservoir die je handmatig moet legen. Het grote voordeel van een stofzuiger zonder zak is dat deze zijn zuigkracht niet verliest naar mate de stofzuiger meer gevuld is. Iets wat wel zo is bij een stofzuiger mét zak. Inventum heeft slechts één model zakloze stofzuiger in haar portfolio:

inventum zakloze stofzuiger
De Inventum ST207RCA. © Bol.com/Inventum

Inventum stofzuigers vergelijken

Nu we de verschillende modellen van Inventum hebben beschreven is het interessant om ze eens met elkaar te vergelijken. In onderstaande tabel ontdek je alle Inventum stofzuigers die je kunt vergelijken op model of prijs. Maak gebruik van de pijltjes bovenaan de tabel om de verschillende stofzuigers te sorteren op kenmerk.

We proberen bovenstaand overzicht zo up to date mogelijk te houden, maar het kan gebeuren dat we wat over het hoofd hebben gezien. Feedback, toevoegingen of suggesties zijn altijd welkom!

Beste Inventum stofzuiger per model

We krijgen wel eens de vraag ‘wat is nu de beste Inventum stofzuiger op dit moment?’. Eigenlijk is hier niet één antwoord op mogelijk, gezien er verschillende soorten stofzuigers zijn. Jij kunt bijvoorbeeld de wens hebben om een stofzuiger zonder zak aan te schaffen. We hebben besloten om de beste Inventum stofzuiger per model op een rij te zetten.

Bovenstaande resultaten hebben we gebaseerd op de reviews en beoordelingen bij de grotere webshops. Daarnaast hebben we ook gekeken naar de belangrijke factoren van een stofzuiger in het algemeen. Denk hierbij aan de zuigkracht, gewicht en geluidsniveau. Zelf een goede ervaring met een specifieke stofzuiger van Inventum? Laat het weten in de reacties!

Waar kun je allemaal een Inventum stofzuiger kopen?

Inventum stofzuigers worden niet bij elke webshop verkocht. Dit in tegenstelling tot verschillende A-merken. Het kan daarom soms even zoeken zijn. In ons onderzoek merkten we name op dat grotere webshops die ook partnerverkopen toestaan Inventum stofzuigers verkopen. Denk hierbij aan een Bol.com en Blokker. Een rijtje met de verschillende webshops waar je – op dit moment – een Inventum stofzuiger kopen kunt:

Mochten we een interessante webshop tegenkomen die hier nog niet tussenstaat, dan updaten wij deze gids.

FAQ: veelgestelde vragen over stofzuigers van Inventum

We krijgen soms vragen binnen over stofzuigers van Inventum. Middels deze uitgebreide gids hebben we geprobeerd om antwoord te geven op al deze vragen. In onderstaande FAQ verzamelen we alle veelgestelde vragen die we binnen hebben gekregen en krijgen.

Wat voor Inventum stofzuigers zijn er allemaal?

Op dit moment heeft Inventum stofzuigers met zak, zakloze stofzuigers en steelstofzuigers.

Wat is de beste Inventum stofzuiger?

Dat is afhankelijk van het soort stofzuiger wat jij zoekt. Kijken we naar de beste steelstofzuiger dan bestempelen wij de Inventum STS725RC als de beste keuze.

Waar kan ik een Inventum stofzuiger kopen?

Je kunt Inventum stofzuigers kopen bij de wat grotere webshops. Denk hierbij aan Coolblue, Bol.com en Mediamarkt.

Zijn Inventum stofzuigers van goede kwaliteit?

Inventum zijn de wat goedkopere stofzuigers. Je krijgt waarvoor je betaald: minder kwaliteit en minder functionaliteiten dan merken als Philips en Miele. Echter zijn het zeker geen hele slechte stofzuigers.

Heb je een aanvullende vraag of twijfel je over een specifieke Inventum stofzuiger? Stuur ons gerust een berichtje, zodat we met je mee kunnen kijken! Je kunt natuurlijk ook een reactie achterlaten onderaan de pagina.