Huisdieren Stofzuiger

Wanneer jij een huisdier in huis hebt zal je ongetwijfeld te maken krijgen met dierenharen. Tussen de bank, op kussens, onder meubels en op tapijten: overal lijken de haren weer terug te komen. En heb je geen goede stofzuiger, dan kan het een aardig lastige klus worden om de dierenharen op te zuigen en te verwijderen van stoffen voorwerpen. Gelukkig zijn er vandaag de dag steeds meer stofzuigermerken die haar pijlen richten op huisdieren stofzuiger modellen.

Vanwege de grote hoeveelheid vragen die er bestaan over een huisdieren stofzuiger kopen, hebben we besloten om een uitgebreide koopgids te schrijven. We gaan dieper in op de kenmerken van een stofzuiger die met name geschikt is voor het opzuigen van hondenharen en kattenharen.

Ook kijken we naar de beste stofzuiger voor huisdieren per model. Daarnaast zijn we ook op zoek gegaan naar alle stofzuigermerken die een speciaal model op de markt hebben gebracht. We sluiten de gids af met een handige FAQ voor antwoord op al je vragen. Kortom: alles wat je moet weten over een huisdieren stofzuiger.

Wat wij verstaan onder een huisdieren stofzuiger

Laten we starten met de term huisdieren stofzuiger. Nee, we hebben het niet over een stofzuiger waarmee je je kat of hond af kunt zuigen. 🙂 We hebben het over een stofzuiger die speciaal gemaakt is voor het opzuigen van de haren van katten en honden (of andere harige dieren in je huis).

Veel merken maken duidelijk onderscheid tussen normale stofzuigers en stofzuigers die speciaal op de markt gezet zijn voor dierenharen. Vaak ontdek je dit al in de benaming: zo komen we  bijvoorbeeld een Cat & Dag, een Animal Pro en een Pet Pro benamingen tegen in stofzuigerland. We komen strakjes terug op merken met een speciaal model voor huisdieren. Om een beetje in de stemming te komen hieronder een grappige video van huisdieren en stofzuigers.

Kenmerken van een stofzuiger voor hondenharen en kattenharen

Als we inzoomen op de kenmerken van een stofzuiger voor hondenharen en katten haren, dan vallen er een aantal zaken op. Zo zijn ze in veel gevallen voorzien van een turboborstel: een zuigmond met een roterende borstel. Hiermee worden de haren van huisdieren als het ware uit het tapijt getrokken: ze blijven hangen en door de rotatie worde ze meegenomen.

Een ander opvallende eigenschap is dat ze een enorme goede zuigkracht op zachte ondergronden hebben. Iets wat natuurlijk ook een must is bij het verwijderen van honden- en kattenharen.

  • Vaak voorzien van een turboborstel (huisdieren zuigmond)
  • Beschikbaar in diverse modellen (van staande stofzuiger tot stofzuiger met zak)
  • In product-benaming iets dierlijks, denk aan Cat&Dog, Animal, Pet, etc.
  • Stukje duurder dan reguliere stofzuigers

Een ander enorm opvallend punt ontdekten wij laatst: ze zijn in veel gevallen in een rode kleur uitgevoerd. Wat hier precies de reden van is, zijn we nog aan het uitzoeken. Specifiek op zoek naar een model voor honden? Bekijk dan hier meer informatie over een honden stofzuiger.

huisdieren stofzuiger
Een tapijt kan vol met hondenharen zitten. © Canva

Beste stofzuiger voor huisdieren per model

We krijgen wel eens de vraag wat nu de beste stofzuiger voor huisdieren is. Eigenlijk kunnen we daar niet één specifiek antwoord op geven, omdat het nog maar de vraag is welk type stofzuiger je zoekt. Wil jij bijvoorbeeld een cycloon stofzuiger (zakloze stofzuiger) of een robotstofzuiger? Omdat wij nu niet kunnen raden welk stofzuiger model je zoekt, hebben we een lijstje gemaakt met de beste keuzes per model.

In onderstaand overzichtje kun je de beste huisdierstofzuigers met elkaar vergelijken op onder meer de prijs en borsteltypen.

We hebben bovenstaand lijstje gebaseerd op de beoordelingen en reviews bij grotere verkooppunten. Denk hierbij aan Bol.com en Coolblue. Daarbij hebben we natuurlijk ook gekeken of het daadwerkelijk ging om een model voor huisdierharen én hebben we gekeken naar de belangrijke factoren van een stofzuiger in het algemeen. Ging het bijvoorbeeld ook om een stofzuiger met een laag geluidsniveau, een stille stofzuiger?

Mocht jij zelf een goede ervaring hebben met een specifieke stofzuiger, dan horen wij dat graag in de reacties! We zijn benieuwd.

Merken met speciale stofzuigers voor honden en katten

Zoals je waarschijnlijk al in onze lijst met beste stofzuigers voor huisdieren hebt kunnen zien zijn er veel verschillende merken die speciale modellen aanbieden. Noot: we hebben het dus niet over merken die stofzuigers hebben die óók prima gebruikt kunnen worden voor haren opzuigen, maar die hier helemaal op echt op gericht zijn. De volgende merken hebben speciale huisdier modellen uitgebracht:

Wanneer je op bovenstaande naam klikt ga je naar een diepere koopgids die meer ingaat op de stofzuigers van desbetreffend merk. Interessant als je meer te weten wil komen over de verschillende soorten modellen en de series hierbij.

aeg stofzuiger voor hondenharen
AEG, een van de merken met een speciale stofzuiger voor hondenharen. © AEG/Bol.com

FAQ: veelgestelde vragen

We hebben besloten om deze gids te schrijven naar aanleiding van alle vragen die we binnenkregen op de redactie. Vragen als ‘welke stofzuiger kan ik het best gebruiken om hondenharen en kattenharen op te zuigen?’ kwamen ons voor ogen. We hebben alle veelgestelde vragen gebundeld in onderstaande FAQ. Krijg antwoord op de meest gestelde vragen over huisdierstofzuigers!

Zijn er speciale stofzuigers voor huisdieren?

Ja, bijna alle grote stofzuigermerken hebben een speciale stofzuiger ontwikkeld voor het opzuigen van huisdierenharen.

Hoe werkt een stofzuiger voor hondenharen en kattenharen?

Huisdierstofzuigers zijn voorzien van een roterende turboborstel. Deze trekken de haren als het ware uit bijvoorbeeld het tapijt. Daarbij is er vaak sprake van een grotere zuigkracht op zachte ondergronden.

Wat is de beste huisdieren stofzuiger op dit moment?

Het antwoord op de vraag is afhankelijk van het model dat jij wil kopen. Kijken we naar de stofzuiger met zak, dan bestempelen wij de AEG VX7-2-CR-A Animal Edition als de beste stofzuiger voor huisdieren.

Zijn huisdier stofzuigers duurder dan traditionele stofzuigers?

Ja, in veel gevallen moet je rekening houden met een hogere prijs voor een huisdieren stofzuiger. Ook bestaan er uitbreidbare pakketten, zoals de Dyson V10 Animal-versie!

Heb jij een aanvullende vraag of loop je vast bij het maken van een goede keuze? Stuur ons dan gerust een berichtje of laat hieronder een reactie achter!