honden stofzuiger

Honden stofzuiger: dit zijn je opties

Wanneer je een trouwe viervoeter in huis hebt lopen, zul je ongetwijfeld te maken krijgen met huisdierharen. Met name op stoffen meubels en hoogpolige en laagpolig tapijten en vloerkleden kan het lastig zijn om haren eruit te zuigen. Speciaal voor honden en katten zijn er stofzuigers op de markt gebracht die het opzuigen van haren kinderspel maken. Wanneer je specifiek op zoek bent naar een honden stofzuiger ben je hier aan het juiste adres: ik zet alles over een honden stofzuiger op een rijtje en vertel waar je goed naar moet kijken!

ℹ️ Weinig tijd en op zoek naar de beste honden stofzuiger? Bekijk hier de beste keuze op dit moment.

Wat bedoel ik met een honden stofzuiger?

Laat ik eerst starten met het begrip ‘honden stofzuiger‘. Wat bedoel ik daar precies mee? Nee; ik bedoel geen stofzuiger om je hond te stofzuigen en ook geen stofzuiger in de vorm van een hond (lees hier een grappig artikel waar wél een stofzuiger hond besproken wordt). Ik heb het over stofzuigers die heel geschikt zijn om met name hondenharen op te zuigen. Maar dat niet alleen: ook stofzuigers die voorzien van goede filters die nare geuren minimaliseren.

Hoe herken je een stofzuiger voor hondenharen?

Online zijn er tal van honden stofzuigers te vinden. Hoe je ze vaak herkent? Ik heb daarin een paar opvallende punten ontdekt:

  • In heel gevallen zijn de stofzuigers uitgevoerd in een rode kleur
  • Ze hebben vaak ‘Animal’, ‘Cat’, ‘Pet’, of ‘Dog’ in de productnaam
  • Worden geleverd met een turboborstel (in sommige gevallen roterend)
  • Je hebt ze in diverse modellen: steelstofzuigers, stofzuigers met zak en zakloze stofzuigers

Als je twijfelt of je te maken hebt met een stofzuiger voor dierenharen, kun je mij ook altijd een berichtje sturen. Ik kijk graag even met je mee :).

Waar moet je op letten bij het kopen van een stofzuiger voor honden?

Als je van plan bent om een stofzuiger voor honden te kopen, is het slim om te letten op een aantal punten. Zo is het bijvoorbeeld goed om in de gaten te houden of de stofzuiger geleverd met turboborstels.

  • Aanwezige zuigborstels: ik raad je aan om goed te letten op de aanwezigheid van turboborstels. Deze maken het opzuigen van hondenharen uit vloerkleden en stoffen meubels kinderlijk eenvoudig.
  • Zuigkracht oppervlaktes: ga altijd na of de stofzuiger natuurlijk ook geschikt is voor jouw woning, door te checken hoe het gesteld is met de zuigkracht op vloertypen in jouw woning.
  • Geluidsniveau: een luidruchtige stofzuiger is voor niemand plezierig, maar al helemaal niet voor je huisdieren. Kijk daarom altijd met een schuin oog naar de maximale geluidsniveau van desbetreffende honden stofzuiger.

Natuurlijk blijft het slim om goed te letten op de standaardfactoren van een stofzuiger: denk hierbij aan het gewicht, de actieradius (als je geen draadloze stofzuiger kiest) of de accuduur van een staande stofzuiger.

De beste honden stofzuiger op dit moment

Natuurlijk is het de grote vraag welke honden stofzuiger het beste is op dit moment. Ik ben hiervoor langs allerlei webshops gegaan (denk aan Bol.com en Coolblue) en heb tientallen reviews doorgenomen van populaire stofzuigers voor huisdierharen. Op basis van mijn onderzoek kan ik concluderen dat de Miele Blizzard CX1 de beste honden stofzuiger op dit moment is.

Miele Blizzard CX1 Kat & Hond stofzuiger

De Miele Blizzard CX1 is een stofzuiger zonder zak. Deze stofzuiger is voorzien van een extra lang snoer van maar liefst 11 meter en wordt geleverd met een dierenhaarborstel. Naast deze borstel ontdek je ook een parketzuigmond (voor kwetsbare vloeren) en een combizuigmond.

Hoewel deze stofzuiger al in 2016 geïntroduceerd werd (leuk weetje: het was Miele’s eerste zakloze stofzuiger) is deze nog steeds enorm populair. De stofzuiger heeft twee stofbakken: een voor het lichte vuil (denk dus aan hondenharen) en een voor het wat grovere vuil.

miele blizzard cx1 kat en hond stofzuiger
De beste honden stofzuiger op dit moment! © Bol.com

Bekijk de beste deal voor de Miele Blizzard CX1 hier. In onderstaande video licht Miele Blizzard CX1 toe.