Goedkope stofzuiger

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe stofzuiger, zul snel je zien dat de prijzen enorm kunnen verschillen. Niet alleen als we de merken naast elkaar leggen, maar ook specifieke modellen. Zo is een steelstofzuiger vaak duurder dan een traditionele sledestofzuiger met zak. En ook de verschillende specificaties kunnen ervoor zorgen dat we te maken hebben met een dure of juist een goedkope stofzuiger. En natuurlijk stellen we onszelf altijd de vraag; betalen we niet teveel?

We hebben besloten om een uitgebreide koopgids te schrijven over een goedkope stofzuiger. We vertellen alles wat je moet weten over een ‘goede goedkope’ stofzuiger. Want goedkoop kan ook duurkoop betekenen: het laatste wat we willen is rommel in huis halen om een jaar later opnieuw een stofzuiger te moeten kopen. We hebben daarom onderzoek gedaan naar de beste goedkope stofzuigers per model en zetten kooptips op een rij als je een budget stofzuiger gaat kopen. Ook komen we met een rijtje stofzuigermerken die goedkope modellen aanbieden. We sluiten de gids af met een FAQ voor antwoord op mogelijke vragen.

Een goede goedkope stofzuiger: zijn die er?

Zoals we daarnet al aangaven kan een stofzuiger goedkoop óf duur zijn. En met goedkoop doelen we niet op ‘goedkope troep’, maar een stuk goedkoper dan de premium-modellen op de markt. Een goede goedkope stofzuiger is er zeker, maar je moet wel rekening houden met een aantal factoren: zo is er vaak sprake van veel minder functionaliteiten en gaat het vaak om een simpele stofzuiger. Met name de stofzuigers op wielen die aangesloten moeten worden op het stroom zijn vaak de goedkopere varianten op de markt.

Een goedkope stofzuiger heeft vaak de volgende (kleine) nadelen:

 • Hoger geluidsniveau
 • Wat zwaarder
 • Minder zuigkracht
 • Niet draadloos

Je ziet het dus al: met een goedkope stofzuiger haal je dus niet per definitie de beste stofzuiger in huis. Toch willen we ervoor waken dat je wel te maken hebt met een goede variant. Kijk dus wel gewoon naar de standaard factoren van een stofzuiger die past bij jouw wensen. Laat je dus niet gelijk leiden door de prijs maar check in ieder geval:

 • Reviews van eerdere kopers
 • Zuigkracht op oppervlaktes die jij in huis hebt
 • Niet te zware stofzuiger
 • Niet een te luidruchtige stofzuiger( lees in onze stille stofzuiger gids alles over het geluidsniveau)
goedkope stofzuiger met zak
Een goedkope stofzuiger is vaak een model met stofzak. © Canva

De beste goedkope stofzuiger per model

We krijgen wel eens de vraag wat nu de beste goedkope stofzuiger is. Een hele goede vraag: we gaan dus niet opzoek naar de allerbeste stofzuiger, maar de beste voordelige stofzuiger voor een lager prijsje. Een budget stofzuiger dus! We hebben honderden reviews doorgelezen bij diverse webshops: van Coolblue tot Bol.com. Dit heeft ons meer inzicht gegeven in de ervaringen bij specifieke modellen. Bekijk hieronder de beste goedkope stofzuiger per type stofzuiger!

In onderstaand overzicht kun je de beste budget stofzuigers eenvoudig met elkaar vergelijken op de prijs. Kun je gelijk zien hoe voordelig ze zijn. 🙂

Heb jij zelf ook een goede ervaring met een goedkope stofzuiger die wij niet genoemd hebben? Laat het ons dan weten via een reactie onderaan deze gids: we zijn reuze benieuwd!

Budget stofzuigers: kooptips!

Als je een nieuwe budget stofzuiger gaat kopen, is het goed om altijd je gezonde verstand te blijven gebruiken. Ga nooit enkel af op aantrekkelijke prijzen. Steker nog: als je dit doet kan het zelfs resulteren in het kopen van een kinderstofzuiger. Bekijk onderstaande – zeer grappige – Tweet.

Kortom: check altijd goed wat voor soort stofzuiger je voor ogen hebt en lees onder meer reviews en beoordelingen van anderen. Daarbij kun je ook genieten van een voordelige stofzuiger op specifieke momenten in het jaar. Denk aan een Black Friday periode of een algemene sale (bij stofzuigers meestal begin van het jaar vanwege de grote schoonmaak).

We zetten de belangrijkste kooptips voor je op een rijtje:

 • Check de specificaties van de stofzuiger: van gewicht tot geluidsniveau
 • Wacht op aanbiedingen, bijvoorbeeld met Black Friday
 • Controleer de mogelijke verzendkosten
 • Bezoek sale pagina’s binnen de webshop
 • Vergelijk de prijzen bij grotere webshops
 • Lees altijd reviews en beoordelingen van eerdere kopers

Goedkope stofzuiger kopen: hier moet je zijn

Wanneer je een goedkope stofzuiger kopen wil, is het slim om altijd een kijkje te nemen bij meerdere webshops. Zo kun je niet alleen de prijzen eenvoudig met elkaar vergelijken, maar weet je ook zeker dat je niet ergens een aanbieding over het hoofd ziet. Bij Stofzuigerskopen.nl hebben we van de populairste webshops met stofzuigers een uitgebreide gids geschreven. Van Bol.com tot Coolblue een van Blokker tot Mediamarkt.

De beste shops om een goedkope stofzuigers te kopen en waarom:

 • Bol.com: bij Bol.com kun je vaak de scherpste prijzen vinden. Daarbij heeft Bol.com vaak exclusieve aanbiedingen en zijn er zogeheten retourdeals. Je geniet ook standaard van een gratis verzending.
 • Mediamarkt: vaak interessante cash-back acties en altijd scherpe prijzen. Soms hanteert Mediamarkt ook een laagste prijsgarantie.
 • Blokker: sinds Blokker een platform geworden is, kunnen ook andere partijen stofzuigers verkopen op het platform. Er is vaak sprake van hele scherpe prijzen. Daarbij geniet je bij Blokker van een goede klantenservice
 • Coolblue: misschien wel onze persoonlijke favoriet. Bij Coolblue kun je heel eenvoudig filteren op aanbiedingen, specifieke prijzen en tweede-hands stofzuigers!
goedkope stofzuiger kopen
Er zijn vaak mooie aanbiedingen te vinden bij Coolblue. © Coolblue/Printscreen

Merken met goedkope modellen

Als we kijken naar de goedkopere modellen, dan zien we telkens een aantal merken terugkomen. Merken als Dyson en Miele kunnen we gelijk aan de kant schuiven: deze hebben meer premium-modellen op de markt gezet. Van onderstaande merken kun je wel goedkope stofzuigers vinden:

FAQ: veelgestelde vragen

We krijgen zo nu en dan vragen binnen over een goedkope stofzuiger. Meestal of een specifiek model een goede goedkope keuze is, maar ook algemene vragen. Bijvoorbeeld waar je goed op moet letten en welke merken allemaal goedkope stofzuigers in hun portfolio hebben. Bekijk de veelgestelde vragen in onderstaande FAQ.

Zijn er goede goedkope stofzuigers op de markt?

Zeker, maar het gaat vaak om goedkope stofzuigers zonder veel toeters en bellen. Let wel op: er zijn ook goedkope stofzuigers die eerder gelabeld kunnen worden als luxe bezemsteel

Waar vind ik goedkope stofzuigers

De grotere webshops hebben stofzuigers voor elk budget. Door gebruik te maken van onder meer de prijsfilters kun je zo een stofzuiger vinden die past bij jouw budget. Het is maar net wat jij goedkoop vindt natuurlijk.

Waar moet ik op letten bij een budget stofzuiger?

Je moet de belangrijke specificaties van een stofzuiger niet het oog verliezen. Denk aan de zuigkracht, het gewicht en het geluidsniveau van de stofzuiger. Tip: filter eerst op deze factoren en kijk dan pas naar een prijs die jij goedkoop vindt.

Wat is de beste goedkope stofzuiger op dit moment?

Wij bestempelen de Philips PowerPro Compact FC9330/09 als de voordelige stofzuiger van nu.

Heb je een aanvullende vraag? Stuur ons gerust een berichtje of laat een reactie achter onderaan de gids. Onze experts helpen je graag verder.