Electrolux Stofzuiger

Electrolux stofzuigers zijn er in veel soorten en maten. Zo ontdekken we net als bij andere all-round stofzuigermerken zakloze en zakstofzuigers. Ook zien we steelstofzuigers terugkomen van Electrolux bij diverse verkooppunten. Vanwege vragen over het aanbod en het merk zelf hebben we besloten om ons compleet te verdiepen in de wereld van de Electrolux stofzuiger. Middels deze uitgebreide koopgids hebben wij bij Stofzuigerskopen.nl het doel om jou alles te leren over het merk.

We beginnen de gids met een overzicht van alle Electrolux stofzuiger modellen die er op dit moment zijn. We gaan vervolgens in op de specifieke modellen en vergelijken deze met elkaar. Dit brengt ons in staat om de beste keuzes er tussenuit te vissen en deze met jou te delen. We sluiten de gids vervolgens af met een handige FAQ voor antwoord op je vragen omtrent de Electrolux stofzuiger. Oja, het klopt dat modellen van Electrolux hetzelfde lijken als een AEG stofzuiger. Ze zijn dan ook hetzelfde, gezien het een onderdeel is van het moederbedrijf! 🙂

Electrolux stofzuiger modellen

Zoals we daarnet al aangaven zien we van Electrolux veel verschillende stofzuiger modellen voorbijkomen die we onder kunnen verdelen in diverse categorieën. In grote lijnen kunnen we de stofzuigers van Electrolux onderverdelen in vier soorten typen: de stofzuiger met zak (traditionele stofzuiger), een zakloze stofzuiger, een steelstofzuiger en zelfs en een robotstofzuiger. Dit laatste is goed nieuws voor de smart home liefhebber, gezien we hier te maken hebben met een slimme stofzuigerrobot.

De stofzuigers van Electrolux zijn in veel gevallen enorm stil. Zo ook de Ultra Silencer – zoals de naam al doet vermoeden – die uitgelicht wordt door Coolblue in onderstaande video.

Electrolux stofzuiger met zak

We starten met de stofzuigers met zak van Electrolux. Het gaat hier om traditionele sledestofzuigers waar je dus gebruik moet maken van geschikte stofzuigerzakken. De stofzuigers zijn er in veel verschillende uitvoeringen, waar met name het verschil zit in zuigkracht op specifieke ondergronden, het geluidsniveau en natuurlijk de prijzen. We zetten de populairste stofzuigers met zak van Electrolux voor je op een rij:

Als we kijken naar de prijzen, dan verschillen deze dus enorm. Zo ontdekken we ze al van 149,95, maar heb je ook duurdere varianten van bijna 300 euro.

Electrolux zakloze stofzuiger

Net als merken als Miele en AEG heeft ook Electrolux een zakloze alternatief voor de stofzuiger met zak. Met een zakloze stofzuiger geniet je natuurlijk allereerst van het grote voordeel dat je geen stofzuigerzakken meer hoeft te kopen. Daarbij zie je heel snel wanneer het stofreservoir vol is. Het allergrootste voordeel in onze ogen is dat de zuigkracht constant blijft; ook als het reservoir wat voller begint te raken. Dit is anders dan bij een stofzuiger met zak die we net bespraken: wanneer deze voller raakt zal je zuigkracht verminderen, met een minder goed resultaat als gevolg.

Als we inzoomen op mogelijke modellen van Electrolux dan ontdekken we op dit moment één model:

Het is hierbij wel goed om te zetten dat we onderscheid hebben gemaakt met Electrolux steelstofzuigers; deze zijn namelijk ook zakloos. Echter is het een dusdanig ander model dat we deze van elkaar gescheiden hebben.

electrolux stofzuiger kopen
De Electrolux ESPC71DBT zakloze stofzuiger. © Bol.com/Electrolux

Electrolux steelstofzuiger

Op naar de steelstofzuigers van Electrolux! Zoals we daarnet al aangaven gaat het hier dus ook om stofzuigers zonder zak. Daarbij zijn dit ook draadloze / snoerloze stofzuigers waarbij je dus geen rekening hoeft te houden met de stofzuiger actieradius (van stopcontact tot zuigmond). Je hebt met een staande stofzuiger alle vrijheid om je rond te bewegen, maar vergeet niet om natuurlijk ook goed te letten op de maximale accuduur en de oplaadtijd daarvan. Niets is zo vervelend als een steelstofzuiger met een accu die snel opgaat.

We hebben alle Electrolux steelstofzuigers die je nu bij veel webshops tegenkomt op een rij gezet:

Mochten wij een model over het hoofd hebben gezien, stuur ons dan gerust een berichtje. Dat stellen we zeer op prijs, omdat we zo deze gids met z’n allen nog completer kunnen maken! 🙂

Alle Electrolux stofzuigers vergelijken

Nu we de meest gangbare stofzuiger modellen van Electrolux besproken hebben, is het interessant om ze eens op een rij te zetten in een overzicht. Zo krijgen we een goed beeld van de hoeveelheden per model en de vanaf-prijzen. Tip: maak gebruik van de pijltjes bovenaan de tabel om de verschillende series bijvoorbeeld te sorteren op de prijs of het soort stofzuigermodel.

Vergelijkingstip: je kunt gebruik maken van de pijltjes boven in de tabel om de verschillende Electrolux stofzuiger series te sorteren op bijvoorbeeld de prijs of het model.

Beste Electrolux stofzuiger per model

We krijgen wel eens de vraag wat de beste Electrolux stofzuiger op dit moment is. Omdat het nog maar de vraag is welk soort model stofzuiger je in huis wil halen hebben we besloten om de beste keuze per type op een rij te zetten.

Bovenstaand lijstje is tot stand gekomen door te kijken naar de volgende factoren:

  • Populariteit bij verschillende (grote en betrouwbare) webshops
  • Reviews en beoordelingen doornemen
  • Kijken naar kenmerken als geluidsniveau, gewicht en prijzen

Heb je feedback op onze selectie of heb je zelf een goede ervaring met een specifieke stofzuiger van Electrolux? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina: wij zijn reuze benieuwd! 🙂

Electrolux stofzuiger kopen

Wanneer je een Electrolux stofzuiger wil kopen kun je terecht bij veel verschillende webshops. We zetten de winkels met het grootste aanbod voor je op een rij:

Het aanbod kan per webwinkel constant verschillen.

FAQ: veelgestelde vragen

Geregeld krijgen we vragen binnen over Electrolux. Alle vragen zijn natuurlijk gerelateerd aan stofzuigers, gezien we het nergens anders over hebben bij Stofzuigerskopen.nl. We hebben de meest gestelde vragen gegroepeerd in onderstaande FAQ.

Wat voor Electrolux stofzuigers zijn er allemaal?

Electrolux heeft stofzuigers met en zonder zak in haar portfolio. Daarnaast is er ook sprake van een groot aanbod aan steelstofzuigers.

Is een Electrolux stofzuiger hetzelfde als een AEG stofzuiger?

Ja, in veel gevallen is alleen de merknaam anders. Het is een onderdeel van hetzelfde bedrijf.

Waar kan ik een nieuwe Electrolux stofzuiger kopen?

Op dit moment ontdek je het grootste aanbod bij Bol.com.

Wat is de beste Electrolux stofzuiger?

Deze vraag is afhankelijk van het model wat je zoekt. Kijken we naar de stofzuiger met zak dan bestempelen wij de Electrolux EUSC62-Db als de beste keuze op dit moment!

Loop jij ergens vast of heb je een algemene vraag over een Electrolux stofzuiger? Dan kun je ons altijd een berichtje sturen via het contactformulier. Je kunt ook een reactie achterlaten onderaan deze gids, zodat andere lezers je ook verder kunnen helpen waar mogelijk.