Dyson Stofzuiger

Sinds de laatste tijd lijkt er een enorme stijging zichtbaar op het gebied van steelstofzuigers. En als we het hebben over steelstofzuigers kan stofzuigermerk Dyson natuurlijk niet ontbreken. Bij Stofzuigerskopen.nl vergelijken we Dyson soms als de ‘Apple’ in stofzuigerland. We hebben namelijk te maken met premium stofzuigers die tot in de puntjes mooi afgewerkt zijn. En ook als we kijken naar de kwaliteit in onder meer mate van zuigkracht, blijkt dat allemaal goed op orde te zijn bij dit merk.

Wij zijn stiekem Dyson-fan, maar behouden natuurlijk onze objectieve en onafhankelijke blik. Dit stelt ons in staat om met veel enthousiasme de pluspunten te delen van Dyson, maar ook goed stil te staan bij mogelijke nadelen (waar de prijs misschien wel de grootste is). We hebben besloten om alles wat je moet weten over een Dyson stofzuiger in deze uitgebreide gids te delen. We staan stil bij de verschillende soorten modellen: van zakloze stofzuigers tot de bekendere steelstofzuigers. Ook vergelijken we de verschillende modellen met elkaar en vissen we de beste Dyson stofzuiger keuzes per type er tussenuit. We sluiten af met een aantal interessante verkooppunten een handige FAQ voor antwoord op je vragen.

Dyson stofzuiger: alle typen

Zoals we daarnet al vermeldden is Dyson misschien wel het meest bekend van haar steelstofzuigers. Toch biedt Dyson veel meer dan dat: zo kunnen smart home liefhebbers hun hart ophalen met een Dyson robotstofzuiger en kunnen kleine klusjes geklaard worden met de kruimeldief. Al hoewel: steeds meer steelstofzuigers van Dyson hebben een geïntegreerde kruimelzuiger. Je hoort het al: hoogtijd om stil te staan bij de verschillende stofzuigers van Dyson. Laten we eerst onderstaande video bekijken om een goed beeld te krijgen van het merk (hele interessante video over de geschiedenis en ontstaan van Dyson stofzuigers, een aanrader dus!).

Dyson zakloze stofzuiger

Laten we starten met de zakloze stofzuiger van Dyson. De kans is groot dat je wel eens gehoord hebt over ‘die stofzuiger met die grote bal’. We hebben het hier over de Dyson Big Ball Multifloor: een stofzuiger die dankzij de grote ronde bal nooit om kan vallen. Het is een van de bekendere stofzuigers zonder zak. Er is ook een Cinetic model. Bij de stofzuiger hoef je geen filters te vervangen of uit te wassen, wat deze Dyson uniek maakt. Dyson belooft zelfs dat hij schonere lucht uitstoot dan we op dit moment inademen.

Bekijk de verschillende zakloze stofzuigers van Dyson:

Wat het grote verschil is met het Cinetic model? Bij de Cinetic Big Ball hoef je dus geen filters uit te wassen of te vervangen. “De enige stofzuiger zonder onderhoud en zonder verlies aan zuigkracht“, aldus Dyson.

Dyson steelstofzuiger

Het is misschien wel het meest populaire model stofzuiger van Dyson: de steelstofzuiger. Een draadloze/snoerloze favoriet in menig woonkamer. Wij bestempelen de Dyson steelstofzuigers als een van de beste keuzes op de markt. En daarmee zijn we trouwens niet de enige: bij verschillende reviewwebsites komen verschillende varianten van Dyson constant als beste uit de bus. Dyson biedt haar verschillende staande stofzuiger aan in de V-series. Deze variëren van elkaar in het vermogen, maar zijn ook weer beschikbaar met verschillende mondstukken en opties.

De verschillende steelstofzuigers van Dyson*:

* Dit is dus los van alle extra opties! Als we die namelijk ook mee zouden nemen ontstaan er tientallen variaties en combinaties. Zo is er bijvoorbeeld ook een V11 Animal Extra, die geleverd wordt met een speciale turboborstel voor dierenharen. Daarbij hebben we hier ook oude modellen weggelaten (waaronder de Dyson V6 en V7).

dyson stofzuiger kopen
De Dyson V11 Animal Extra wordt geleverd met een speciale borstel. © Bol.com/Dyson

Dyson robotstofzuiger

Een wat minder model van Dyson is de robotstofzuiger. Mocht je het model nog nooit hebben gezien, dan raden we je aan om een kijkje te nemen bij de review van Bright (onderdeel van RTL Nieuws). Bekijk de test hier. De Dyson 360 Heurist, zoals hij heet, is een super slimme robotstofzuiger. Je hoeft hierbij zelf niet meer aan de slag te gaan: dat doet de Heurist op eigen beweging voor je. Inmiddels is er al een tweede generatie uitgebracht van de Heurist.

De robotstofzuiger past goed thuis bij een zogeheten smart home: een slimme woning waarbij apparaten slim met elkaar omgaan. Hoewel de Heurist niet gekoppeld kan worden met een voice assistant als Google Assistant om bijvoorbeeld met spraak bediend te worden, verwachten we wel in de toekomst meer mogelijkheden. We updaten deze gids natuurlijk als we hier meer over te weten komen! 🙂

Dyson kruimeldief

Ja, het klopt dat veel Dyson steelstofzuigers voorzien zijn van een geïntegreerde kruimeldief. Eigenlijk moet je het zo zien dat de kruimelzuiger de basis is van de steelstofzuiger: hij wordt verlengt met een telescopische stofzuigerstang om getransformeerd te worden tot een lichtgewicht en snoerloze steelstofzuiger. Toch biedt Dyson de kruimelzuiger ook los aan: de handstofzuiger. We zetten de verschillende modellen hieronder voor je op een rij:

  • Dyson V6 handstofzuiger
  • Dyson DC43H Car&Boat Accuzuiger

Daarbij zijn dus alle steelstofzuigers ook gelijk een handstofzuiger. Heb jij bijvoorbeeld een Dyson V11 in huis, dan heb je als het ware ook een Dyson V11 kruimelzuiger! Op de webshop van Dyson wordt dit een stuk duidelijk dan bij andere webshops (waaronder Bol.com), omdat ze daar een onderverdeling maken in series in plaats van pakketten.

Dyson stofzuigers vergelijken

Nu we alle stofzuiger typen van Dyson behandeld hebben, is het interessant om alle modellen op een rij te zetten. Bekijk ze hieronder met de adviesprijzen die wij zijn tegengekomen bij de verschillende verkooppunten.

We proberen bovenstaand overzichtje up to date houden. Mocht jij een aanpassing hebben, stuur ons dan gerust een berichtje! Dat stellen we zeer op prijs.

Beste Dyson stofzuiger per type

De grote vraag is natuurlijk wat nu de beste Dyson stofzuiger. Eigenlijk moeten we om daar antwoord op te kunnen geven nog een ding van jou weten: wat voor soort Dyson stofzuiger wil je kopen? Omdat we dat natuurlijk niet kunnen raden, zijn we voor elk model op zoek gegaan naar de beste keuze. Hierin hebben we niet allen gelet op zaken als het vermogen, maar hebben we ook tientallen reviews en beoordelingen gelezen.

Mocht jij zelf ook een goede ervaring hebben met een specifiek stofzuigermodel van Dyson, laat dan gerust een reactie achter onderaan deze gids. We zijn reuze benieuwd!

Waar kun je een Dyson stofzuiger kopen?

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe stofzuiger van Dyson zul je overspoeld worden door de grote hoeveelheid combinaties die er zijn. Want, zoals we daarnet al aangaven, zijn er per type steelstofzuiger bijvoorbeeld weer drie verschillende soorten pakketten. Zo heb je dus alweer negen keuzes met slechts drie verschillende stofzuigers binnen één categorie. Je hoort het al: het is al snel een jungle aan mogelijkheden.

We hebben daarom bekeken bij welke webshops je het best en het makkelijkst kunt ontdekken welk pakket het beste bij jouw past. Zo vinden bij Coolblue erg overzichtelijk en krijg je heel veel informatie van wat je nu eigenlijk aanschaft. Ook bij de webshop van Dyson zelf kun je ze prima vergelijken, maar hou er wel rekening mee dat je vaak mooie aanbiedingen bij onder meer Coolblue dan over het hoofd ziet.

Los van de overzichtelijkheid ontdek je ze ook bij:

FAQ: veelgestelde vragen

Als we kijken naar alle vragen die wij binnen hebben gekregen de afgelopen periode, dan blijken de meeste vragen te gaan over de stofzuiger van Dyson. Vragen als ‘Welke Dyson stofzuiger modellen zijn er allemaal?’ en ‘Is er ook een robotstofzuiger van Dyson’ krijgen we zo nu en dan onder ogen. In onderstaande FAQ hebben we alle veelgestelde vragen gebundeld.

Welke stofzuigers zijn er allemaal van Dyson?

Dyson

Heeft Dyson ook een robotstofzuiger gelanceerd?

Ja, zelfs al een tweede generatie robotstofzuiger. Het gaat om de Dyson 360 Heurist, die zelflerend is. Handig voor in je smart home.

Kan ik een Dyson stofzuiger ook bij andere webshops dan Dyson zelf kopen?

Zeker weten! Webshops als Bol.com en Coolblue verkopen ook Dyson stofzuigers. Wel is het slim om bij Dyson zelf er goed achter te komen welk model het beste bij je past. Bij grotere webshops kun je al snel verdwalen in de hoeveelheid paketten.

Is er nu een goede Dyson stofzuiger aanbieding?

Er is altijd wel een interessante Dyson stofzuiger aanbieding. Zo krijg je soms bij Coolblue en toolkit cadeau ter waarde van tientallen euro's. Bekijk op onze pagina actuele aanbiedingen om korting te krijgen op je aankoop!

Heb jij een aanvullende vraag voor onze experts of twijfel je bijvoorbeeld tussen twee Dyson steelstofzuigers? Schakel dan onze expertise in en stuur ons een berichtje. We kijken graag met je mee en helpen je op weg bij het maken van de beste keuze! Je kunt natuurlijk ook een reactie achterlaten onderaan de pagina.