Coolblue Stofzuiger

Een van de grootste elektronica webshops in Nederland is natuurlijk Coolblue. De webshop waar service (met hoofdletters) op nummer één staat. Als stofzuiger experts kloppen we vaak aan bij Coolblue om meer productinformatie in te winnen en beoordelingen van meedere kopers tot ons te nemen. Vanwege het enorme aanbod en de populariteit van Coolblue voor het kopen van een stofzuiger, hebben we besloten om een complete koopgids te schrijven.

In deze gids staan we stil bij het totale aanbod aan stofzuigers in de webshop, checken we welke stofzuiger als beste gekenmerkt wordt door Coolblue en gaan we dieper in op de voordelen. Want, waarom zou je je stofzuiger bij Coolblue moeten kopen? We sluiten de gids af met een FAQ; veelgestelde vragen van onze lezers die we met deze gids willen beantwoorden.

Stofzuiger kopen bij Coolblue

Zoals we daarnet al aangaven is Coolblue één van de populairste webwinkels voor stofzuigers in Nederland. Net als webshops als Bol.com en Amazon heeft Coolblue een enorm aanbod aan stofzuigers. Kijken we naar de categorie stofzuigers dan zien we gelijk dat Coolblue op het moment van schrijven 205 stofzuigers aanbiedt. Laten we inzoomen op het assortiment.

Welke stofzuigers verkoopt Coolblue

Coolblue is een consumentenwebshop: je zal er dus minder snel slagen voor industriële stofzuigers (bij Amazon kwamen we bijvoorbeeld wél centrale stofzuigersystemen tegen). Gezien wij ons richten op de stofzuigers voor in huis, is dat natuurlijk geen enkel probleem. Coolblue heeft de volgende typen stofzuigers in haar assortiment:

Opvallend bij Coolblue is dat je ook kunt filteren op de geschiktheid voor specifieke vloertypes:

 • Voor houten vloeren
 • Voor harde vloeren
 • Voor tapijten (hoogpolig en laagpolig)
 • Voor zachte vloeren

Dit is een van de grote voordelen van Coolblue voor het kopen van een stofzuiger. We gaan strakjes dieper in op alle voordelen.

Stofzuigermerken in het aanbod

Op dit moment heeft Coolblue stofzuigers van 14 verschillende merken in haar aanbod. We zetten de stofzuigermerken op een rij die je tegenkomt in de virtuele schappen bij deze webshop:

Opvallend genoeg zien we tussen de merkenfilter geen merken als iRobot ertussen staan. Hiermee lijkt het erop dat Coolblue haar robotstofzuiger aanbod los heeft gemaakt van de filters. Als we namelijk door filteren op robotstofzuigers, dan zien we wel merken als Blaupunkt, Ecovacs, Eufy en Neato terug in het assortiment.

coolblue stofzuiger
Coolblue maakt het vinden van de juiste stofzuiger makkelijk met filters. © Coolblue

Beste Coolblue stofzuiger

Coolblue staat bekend om de grote hoeveelheid beoordelingen van eerdere kopers op haar platform. Voor velen is het dan dé startplaats voor het kopen van een nieuwe stofzuiger: door het lezen van beoordelingen kun je een stap voor zijn en geen miskoop in huis halen. Coolblue heeft naast haar beoordelingen ook een eigen aanbeveling. Onder de stempel ‘Coolblue’s keuze’ ontdek je gelijk welke modellen de webshop aanraadt.

‘Coolblue’s keuze + beste beoordeling = Beste Coolblue stofzuiger’

We zijn op zoek gegaan naar de beste Coolblue stofzuiger per stofzuigermodel. In onderstaand rijtje ontdek je de beste keuze van Coolblue per type stofzuiger.

Bovenstaande resultaten hebben we op een rij gezet door Coolblue’s keuze te combineren met de best beoordeelde stofzuigers volgens haar klanten.

Voordelen van kopen bij Coolblue

Wanneer je overweegt om een stofzuiger online te kopen is de keuze voor Coolblue in onze ogen een goede. De webshop heeft namelijk een aantal specifieke voordelen, waaronder de service waar we in het begin van deze gids al over schreven. Hoewel we niet – net als bij wasmachines – hoeven te verwachten dat een bezorger van Coolblue je oude stofzuiger meeneemt, kun je wel genieten van de volgende pluspunten:

 • Enorm goede en persoonlijke service
 • Heel veel reviews en beoordelingen
 • Makkelijk vergelijken binnen de webshop
 • Prima prijzen (soms wel wat duurder dan Bol.com)
 • Vaak interessante cash-back acties
 • Webshop is zeer overzichtelijk

Het is goed om te melden dat Coolblue ook vaak specifieke stofzuigers uitgebreid bespreekt op YouTube. Hierdoor krijg je een nog beter beeld van een stofzuiger die je wellicht wil gaan kopen. Onze tip: kijk altijd even op YouTube of er misschien een video staat. Bekijk bijvoorbeeld hoe Manon van Coolblue de nieuwe Dyson V11 serie uitgebreid onder de loep houdt.

Stofzuiger aanbiedingen bij Coolblue

Coolblue hanteert in veel gevallen hele scherpe prijzen. Toch kan je op meer manieren nog meer besparen op je nieuwe stofzuigers. Zo zijn er speciale cash-back acties en heeft Coolblue zo nu en dan exclusieve deals. We zetten de verschillende soorten stofzuiger aanbiedingen bij Coolblue op een rij:

 • Cash-back acties: hierbij krijg je een gedeelte van het aankoopbedrag terug
 • Deals: speciale aanbiedingen met een percentuele korting op het totaalbedrag
 • Speciale momenten: hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld Black Friday (of Blue Monday, zoals de webshop het zelf noemt)
 • Gratis cadeau: soms krijg je interessante extra’s cadeaus. Bijvoorbeeld een Toolkit ter waarde van 100 euro bij een Dyson steelstofzuiger

Je kunt het totale aanbod constant ook sorteren op prijs van laag naar hoog: hiermee kun je na het filteren van jouw behoeftes de goedkoopste keuzes ertussen uit vissen. Wees trouwens niet bang dat je een stofzuiger aanbieding bij Coolblue over het hoofd ziet: met behulp van opvallend oranje labels herken je ze gelijk in het overzicht.

FAQ: veelgestelde vragen

We hebben besloten om deze complete gids te schrijven naar aanleiding van een aantal vragen die we binnen kregen op de redactie. We zetten de veelgestelde vragen op een rij in onderstaande FAQ.

Kun je bij Coolblue stofzuigers kopen?

Ja, bij Coolblue ontdek je een grote hoeveelheid stofzuigers van bekende merken.

Welke stofzuigermerken ontdek ik allemaal bij Coolblue?

Alle bekende merken stofzuigers vind je terug in het assortiment. Een greep uit de merken: Miele, Bosch, AEG, Neato, iRobot.

Zijn er interessante stofzuiger aanbiedingen bij Coolblue?

Bijna altijd ontdek je wel een interessante stofzuiger deal waarmee je extra korting kunt krijgen op je stofzuiger bij Coolblue. Met name cash-back acties vind je vaak terug in de webshop.

Waarom zou ik mijn stofzuiger kopen bij Coolblue?

Vanwege de super goede service in combinatie met de fijne en overzichtelijke webshop. Je hebt binnen enkele stappen de juist stofzuiger voor ogen. heb je nog vragen? Dan staan de mederwerkers van Coolblue klaar om je snel te helpen.

Heb jij nog een aanvullende vraag over Coolblue voor het kopen van je nieuwe stofzuiger? Laat dan hieronder een reactie achter of stuur ons experts gerust een berichtje.