Bosch Stofzuiger

Als er een merk tussenuit spring op het gebied van stofzuigers, dan is het wel Bosch. Al jarenlang is Bosch niet meer weg te denken in de wereld van stofzuigers. Het stofzuigermerk loopt dan zeker ook mee met de innovaties op het gebied van stofzuigers: zo zien we mooie ontwikkelingen op het gebied van zakloze stofzuigers en heeft het merk ook een interessante robotstofzuiger in haar assortiment voor de smart home liefhebber.

Reden genoeg om eens goed stil te staan bij het merk: we hebben ons de afgelopen dagen helemaal verdiept in de wereld van de Bosch stofzuiger. In deze uitgebreide koopgids van Stofzuigerskopen.nl zetten we alles op een rij wat je in onze ogen zou moeten weten. Zo lichten we de verschillende categorieën uit waarin we een Bosch stofzuiger kunnen onderverdelen en zetten we de beste keuzes voor je op een rij. Ook komen we met tips voor punten waar je ze het beste kunt kopen en sluiten we de gids af met een handige FAQ voor antwoord op je vragen.

Bosch stofzuiger: alle typen

Bosch heeft veel verschillende stofzuigers die we onder kunnen verdelen in vijf verschillende stofzuigercategorieën. Zoals we daarnet al aangaven is het aanbod zeer divers. In de volgende stofzuigercategorieën is er ook een variant van Bosch beschikbaar: een stofzuiger met zak, een zakloze stofzuiger, een steelstofzuiger, een robotstofzuiger en een kruimelzuiger. Binnen de verschillende typen biedt Bosch vervolgens weer tal van modellen aan, zodat er voor ieder wat wils is. Zo zijn er stofzuigers die met name geschikt zijn voor dierenharen, maar ontdek je ook varianten die juist bedoeld zijn voor houten vloeren.

Om je kennis te laten maken met het aanbod van Bosch, hebben we hieronder een interessante video van Coolblue geplaatst. Een productspecialist van de webshop licht de Bosch Athelete, een draadloze steelstofzuiger, uit.

Bosch stofzuiger met zak

Laten we starten met de stofzuiger met zak van Bosch, ook wel de zakstofzuiger of de traditionele sledestofzuiger genoemd. Net als bijvoorbeeld een AEG stofzuiger heeft Bosch haar verschillende modellen met zak onderverdeeld in verschillende series:

Per serie zijn er grote verschillen merkbaar bij de stofzuigers met zak van Bosch. Zo verschillen ze in zuigkracht bij specifieke vloeren én kan er sprake zijn van een veranderend geluidsniveau. Een Bosch stofzuiger met zak heb je al voor € 89,99, wat natuurlijk onwijs goedkoop is voor een stofzuiger.

Bosch zakloze stofzuiger

Naast de stofzuigers met zak heeft Bosch ook een aantal modellen zonder zak. De stofzuigers zijn erg populair omdat je hiermee geniet van meerdere voordelen. Zo hoef je geen stofzuigerzakken meer te kopen en geniet je vaak van een constant hoge zuigkracht. De zakloze stofzuigers bevinden zich in de volgende stofzuigerseries van Bosch:

Jep: de series zijn vergelijkbaar met die van de stofzuigers met zak. Dit vinden wij een opvallende move van Bosch, gezien je hiermee heel snel in de fout kan gaan. Kijken we bijvoorbeeld naar Miele of AEG, dan hebben de stofzuiger series compleet andere namen. Toch wel fijner.

Bosch steelstofzuiger

Degenen die liever met een draadloze steelstofzuiger stofzuigen kunnen ook hun hart ophalen bij Bosch. Het merk heeft namelijk een aantal interessante staande stofzuiger modellen in haar assortiment die we graag met je delen. Laten we maar starten met de mededeling dat ook hier weer dezelfde serie namen gebruikt worden (HEEL VERVELEND!!!). De steelstofzuigers van Bosch zijn allen draadloos, uitgevoerd in steelvorm maar verschillen toch met een aantal kenmerken van elkaar. Zo  moet je altijd goed letten op:

  • Filters in de steelstofzuiger
  • Accuduur en oplaadtijd
  • Geschiktheid voor ondervloeren
  • Gewicht (misschien wel het belangrijkste voor een steelstofzuiger)

Natuurlijk kun je ook altijd letten op het uiterlijk van de stofzuiger, want het oog wil ook wat. Bij Bosch vind je veel verschillende keuren steelstofzuigers: van standaard wit en zwart tot opvallende rode modellen (vinden wij stiekem wel erg gaaf!).

bosch stofzuiger kopen
Een rode Bosch ProAnimal Flexx’x steelstofzuiger. © Bol.com/Bosch

Bosch heeft ondanks de verschillende hoofdseries wel modellenseries:

Bosch robotstofzuiger

Eigenaar van een super slimme smart home? Dan mag een robotstofzuiger natuurlijk niet ontbreken. Een robotstofzuiger kan vaak bediend worden met je smartphone en kan volledig geautomatiseerd jouw woning stofzuigen. Zo kun je, terwijl je op het werk bent, de stofzuiger zijn gang laten gaan om altijd in een gestofzuigd thuis te komen. Bij Bosch kun je ook uit de voeten als jij zo’n robotstofzuiger (ook wel een stofzuigerrobot of een smart home stofzuiger genoemd) scoren.

Op het moment van schrijven heeft Bosch één robotstofzuiger op de markt gebracht, de Bosch BCR1ACG. De robotstofzuiger heeft een stofreservoir van 0,5 liter. In vergelijking met andere robotstofzuigers moet je wel flink in de buidel tasten: met een gemiddelde verkoopprijs van 949 euro is hij zeker niet de goedkoopste.

Bosch kruimelzuiger

Op zoek naar een Bosch stofzuiger voor het kleinere werk? Dan kun je mogelijk op zoek zijn naar een kruimeldief, ook wel een kruimelzuiger of handstofzuiger genaamd. Bij Bosch ontdek je diverse kruimelzuigers die aangeduid worden met ‘Move’. Deze Bosch Move kruimeldieven staan bekend om de volgende factoren:

  • Erg licht
  • Super compact
  • Sterke zuigkracht
  • Hoge gebruikstijd (de BHN20L gaat bijvoorbeeld 45 minuten mee)

Alle Bosch stofzuigers vergelijken: welke heb ik nodig?

Zoals je kunt zien heeft Bosch veel (heel veel!) verschillende soorten stofzuigers. Om je te helpen bij het maken van een keuze hebben we de verschillende modellen in onderstaande tabel opgenomen met een aantal behoeftes. Zo kun jij erachter komen welke Bosch stofzuiger het beste past bij jouw behoeftes.

Loop je alsnog vast of ben je benieuwd of een specifieke stofzuiger van Bosch een goede keuze is? Stuur ons dan gerust een berichtje.

Beste Bosch stofzuiger per model

Als je jezelf afvraagt welke Bosch stofzuiger de beste keuze is, dan moet je jezelf eerst afvragen wat voor soort stofzuiger je wil hebben. Heb je met bovenstaande tabel een goede keuze kunnen maken, dan kun je gebruik maken van onderstaand lijstje. We hebben namelijk per Bosch stofzuiger model een beste keuze op een rij gezet.

Bovenstaande beste keuzes zijn gebaseerd op reviews en beoordelingen van de grotere verkooppunten. Heb jij zelf ervaring met een stofzuiger van Bosch die je graag met ons wil delen? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina, zodat wij onze pagina waar nodig kunnen aanvullen en updaten.

Waar kun je een Bosch stofzuiger kopen?

Er zijn heel veel verschillende verkooppunten waar jij een nieuwe Bosch stofzuiger kunt kopen. Zo ontdek je ze al in de winkelstraat bij bekendere winkels als Blokker, maar heeft ook de lokale stofzuigerboer heel vaak een Bosch model in haar assortiment. Toch raden we aan om een online bezoekje bij de grotere webshops niet over te slaan. Je kunt daar namelijk vaak genieten van makkelijke filters, waardoor je ze eenvoudig met elkaar kunt vergelijken. Daarbij ontdek je er ook in veel gevallen een interessante aanbieding (denk een cash-back actie of een sale).

Bij de volgende webshops kun je in onze ogen prima terecht voor je nieuwe Bosch:

Wanneer je op de webshop naam hierboven klikt ga je direct naar een uitgebreide koopgids, geschreven door onze redactie.

FAQ: veelgestelde vragen

Bij Stofzuigerskopen.nl krijgen we vaak vragen binnen over Bosch. Natuurlijk allemaal op het gebied van stofzuigers! We hebben de veelgestelde vragen die wij wel eens voor ogen krijgen gebundeld in een FAQ.

Wat voort soort Bosch stofzuigers zijn er allemaal?

Bosch heeft elk stofzuigermodel voor huishoudelijk gebruik in haar assortiment: een stofzuiger met en zonder zak, een steelstofzuiger, robotstofzuiger en zelfs een kruimeldief.

Zijn Bosch stofzuigers van goede kwaliteit?

Zeker weten. Bosch staat naast merken als Miele en Siemens bovenaan de lijst met de beste stofzuigermerken op dit moment.

Wat is de beste Bosch stofzuiger?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van het soort stofzuiger dat jij zoekt. We hebben hierboven voor elk model de beste stofzuiger van Bosch er tussenuit gevist voor je.

Waar kan ik een Bosch stofzuiger kopen?

Bij heel veel verkooppunten. We raden je aan om ook online en kijkje te nemen, zodat je uitgebreid gebruik kunt maken van filters om alle modellen met elkaar te vergelijken!

Heb jij een aanvullende vraag die je graag beantwoord zou willen hebben? Neem dan contact op met onze experts of laat een reactie achter hieronder!