Bestron Stofzuiger

Wanneer je op zoek bent naar een wat goedkopere stofzuiger zonder teveel toeters en bellen, maak je in onze ogen een prima keuze met een Bestron stofzuiger. De afgelopen periode hebben we ons flink verdiept in de wereld van Bestron, waarbij we ons als stofzuiger expert natuurlijk met name hebben gericht op de stofzuigerkant van het merk. Bestron biedt veel verschillende stofzuigers aan: van de traditionele stofzuiger met zak tot zakloze lichtgewicht steelstofzuigers.

We hebben besloten om een uitgebreide koopgids te maken over het merk Bestron. In deze gids zetten we alles op een rij wat je in onze ogen zou moeten weten over een Bestron stofzuiger. Zo zoomen we in op de verschillende soorten stofzuiger die Bestron allemaal aanbiedt, vergelijken we deze én vissen we de beste keuze per type er tussenuit. Ook geven we een aantal tips voor verkooppunten voor het kopen van een Bestron stofzuiger en geven we antwoord op veelgestelde vragen in onze FAQ.

Bestron stofzuiger: alle soorten op een rij

Als we kijken naar alle stofzuigers die Bestron aanbiedt, dan kunnen we deze onderverdelen in drie grote stofzuigercategorieën: de sledestofzuiger met zak, een zakloze stofzuiger, een steelstofzuiger en een kruimeldief. Tot op de dag van vandaag (schrijfdatum is 18 maart 2021) heeft Bestron nog geen robotstofzuiger geïntroduceerd. We verwachten eerlijk gezegd ook niet dat Bestron met zo’n smart home stofzuiger naar buiten komt, omdat we hier naar onze mening te maken hebben met een wat simpeler stofzuigermerk. En hiermee doelen we niet op lage kwaliteit, maar meer op de focus van het merk zelf. Om je kennis te laten maken Bestron hebben we hieronder een video geplaatst van een willekeurige Bestron stofzuiger (de DS2200E om precies te zijn).

Bestron stofzuiger met zak

Zoals we al aangaven kun je prima kiezen voor een Bestron als je op zoek bent naar een wat goedkopere stofzuiger. De Bestron stofzuiger met zak spant de kroon op het gebied van prijzen: de steelstofzuigers – waar we straks op terug komen – zijn vaak een stukje duurder. De stofzuigers met zak zijn er in veel verschillende maten. Ze zijn onderscheidbaar op onder meer het geluidsniveau, het gewicht en de zuigkracht op verschillende vloeren.

Een simpele zoekopdracht bij bijvoorbeeld Bol.com leert ons dat er tientallen stofzuigers met zak zijn. We zetten de verschillende series van Bestron op een rij:

Onder deze series ontdek je dus diverse modellen die gekenmerkt worden met Bestron ABG!

Bestron zakloze stofzuigers

Net als merken als AEG en Miele komt ook Bestron met een zakloos alternatief op de traditionele sledestofzuiger met zak. De zakloze stofzuiger is mateloos populair, dus het is fijn dat we hem ook ontdekken bij Bestron. Het merk maakt gebruik van cycloon technologie: hierbij wordt de lucht eigenlijk gecentrifugeerd en gescheiden. De Bestron stofzuigers zonder zak bevinden zich in de volgende serie(s):

  • Bestron ABL930SL

Zoals je dus kunt zien staat ABL voor zakloos en ABG voor met zak. Belangrijk om op te letten als je online gaat shoppen, gezien de beschrijving bij webshops niet altijd klopt. Check onderstaande foto maar…

stofzuiger bestron kopen
Een stofzuiger met zak? Het is een cycloon stofzuiger… © Bol.com/Bestron

Bestron steelstofzuiger

Wanneer je liever een steelstofzuiger koopt kun je ook prima bij Bestron terecht. Het merk heeft namelijk verschillende soorten Bestron steelstofzuiger modellen op de markt gezet. Ze bevinden zich in de AVC series. De staande stofzuiger modellen van Bestron zijn onwijs goedkoop (zeiden we al goedkoop?): zo ontdekken we bijvoorbeeld de Bestron AVC800 voor € 39,95. Dit is in vergelijking met merken als bijvoorbeeld Dyson tien keer zo weinig. Hierbij moeten we wel melden dat er sprake is van een mindere zuigkracht (en kwaliteit). Denk hierbij ook aan een mindere accuduur.

De Bestron steelstofzuiger heeft net als veel andere steelstofzuigers een geïntegreerde kruimeldief. Hierdoor kun je hem ook prima gebruiken als handstofzuiger.

bestron steelstofzuiger
De Bestron AVC1000R. © Bol.com/Bestron

Bestron kruimeldief

Voor het kleinere werk kun je ook bij Bestron aankloppen: hoewel de steelstofzuigers reeds voorzien zijn van een geïntegreerde stofzuiger, kun je natuurlijk ook enkel een sledestofzuiger in huis hebben staan. Een kruimeldief ernaast is een pré, gezien je niet altijd de hele stofzuiger wil hoeven pakken voor wat kleine kruimeltjes rondom de ontbijttafel. Bestron noemt haar kruimeldieven ‘handstofzuiger’ of ‘accukruimelzuigers’. Naast de geïntegreerde varianten bij haar steelstofzuigers (de AVC series), heeft Bestron ook een los model:

Op het moment van schrijven zijn dit de enige drie Bestron kruimeldieven op de markt. Mocht Bestron met nieuwe modellen dan vullen wij het lijstje vanzelfsprekend aan.

Bestron stofzuigers vergelijken

Nu we alle modellen en Bestron series op een rij hebben gezet, is het interessant om de Bestron stofzuigers met elkaar te vergelijken. Check alle Bestron series van dit moment in onderstaande tabel.

Mocht er een serie missen, dan kun je ons altijd een berichtje sturen zodat we het nog completer kunnen maken. We stellen dit zeer op prijs!

Beste Bestron stofzuiger per type

Wat is nu de beste Bestron stofzuiger op dit moment? Het is misschien wel de meestgestelde vraag op dit moment als we praten over Bestron stofzuigers. Toch kunnen we daar niet één antwoord op geven. We weten namelijk helemaal niet wat voor soort stofzuiger type jij wil hebben. Ga jij voor een kruimeldief voor het opzuigen van kleine kruimeltjes of ben je op zoek naar een stofzuiger met zak om de hele woonkamer stofvrij te maken?

We hebben besloten om voor elk stofzuiger model van Bestron een beste keuze uit te lichten. Bij diverse webshops zijn we op zoek gegaan naar de beste keuzes door in te zoomen op reviews, ervaringen en beoordelingen van eerdere kopers. Doe je voordeel met onderstaande lijst!

  • Beste Bestron stofzuiger met zak: Bestron ABC850BCE
  • Beste Bestron zakloze stofzuiger: Bestron ABL830RB
  • Beste Bestron steelstofzuiger: Bestron AVC1000R
  • Beste Bestron kruimeldief: Bestron ACV225W

We benadrukken dat we hier niet spreken over de ‘beste stofzuigers op de markt’. We zoomen nu enkel in op de modellen van Bestron zelf. Als we heel eerlijk zijn, zijn er namelijk veel betere stofzuigers op de markt. Zelf een goede ervaring met een specifieke stofzuiger van Bestron? Laat het weten in de comments!

Waar kun je een Bestron stofzuiger kopen?

Er zijn niet ontzettend veel verkooppunten waar je een Bestron stofzuiger kunt kopen. Het gaat soms zelfs om supermarkten die ze ‘zo nu en dan’ aanbieden. Soms zijn het toevalstreffers en lopen mensen voorbij een aanbiedingsbak (onder meer bij Dirk of Vomar) waar een stofzuiger van Bestron staat. Echter ontdek je ook diverse modellen bij webshops als Bol.com, waarbij het wel vaak gaat om wederverkopers.

Bestron heeft trouwens zelf ook een webshop, waar je nog veel meer huishoudelijke apparaten ontdekt voor het reinigen van je woning.

FAQ: veelgestelde vragen over Bestron

We krijgen zo nu en dan vragen binnen over Bestron. Is het merk wel betrouwbaar? Wat voor stofzuigers biedt Bestron allemaal aan? Waar kan ik ze überhaupt kopen? We hebben de veelgestelde vragen gebundeld in onderstaande FAQ.

Welke Bestron stofzuigers zijn er allemaal?

Bestron heeft vier verschillende stofzuigers in haar assortiment: een stofzuiger met zak, een zakloze stofzuiger, een kruimeldief en een steelstofzuiger.

Waar staan Bestron stofzuigers bekend om?

Om haar bizar lage prijzen: je haalt een Bestron stofzuiger voor enkele tientjes in huis.

Zijn Bestron stofzuigers goed?

We spreken niet van rommel, maar we moeten wel eerlijk bekennen dat we betere kwaliteit stofzuigers in handen hebben gehad. Het merk is bijvoorbeeld niet te vergelijken met AEG of Dyson.

Waar kan ik een nieuwe Bestron stofzuiger kopen?

Je ontdekt Bestron stofzuigers bij verschillende webshops. Zo ook bij Bol.com en Blokker!

Heb jij een aanvullende vraag of loop je vast bij het kopen van een Bestron stofzuiger? Schroom niet om ons dan een berichtje te sturen of een reactie achter laten onderaan deze pagina.