Beste Stofzuiger 2021

Het team van Stofzuigerskopen.nl checkt dagelijks duizenden reviews en beoordelingen om je altijd een actueel beste stofzuiger lijst aan te bieden. Ontdek de beste stofzuigers van 2021 in onderstaand overzicht! 

De beste stofzuigers van 2021:

🥇 #1 Beste stofzuiger met zak:
Miele Complete C3 Cat & Dog
Wij bestempelen de Miele Complete C3 Cat & Dog als de beste stofzuiger van 2021. Deze stofzuiger is ook uitermate geschikt voor het opzuigen van dierenharen.

🥈 #2 Beste stofzuiger zonder zak:
Philips PowerPro Active FC9555/09
Wanneer je op zoek bent naar een stofzuiger zonder zak (zakloze stofzuiger) dan kun je het beste kiezen voor de Philips PowerPro Active FC9555/09

🥉 #3 Beste steelstofzuiger:
Dyson V11 Absolute Pro
In ons onderzoek komt de Dyson V11 Absolute Pro als beste draadloze en zakloze steelstofzuiger op dit moment naar voren!


Het is misschien wel de meestgestelde vraag in stofzuigerland: Wat is de beste stofzuiger op dit moment? Deze vraag valt eigenlijk niet direct te beantwoorden, gezien het nog maar de vraag is welk type stofzuiger je zoekt. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de beste steelstofzuiger? Of wil je helemaal niet stofzuigen en heb je dus meer behoefte aan de beste robotstofzuiger? Je hoort het al: een simpel antwoord op de vraag wat de beste stofzuiger is, is er niet. Wel als we weten welk type jij zoekt!

Bij Stofzuigerskopen.nl hebben we uitgebreide koopgidsen gemaakt voor het kopen van een stofzuiger die het best bij je past. Van koopgidsen voor stofzuigermerken tot specifieke modellen. Je ontdekt in elke koopgids de beste keuze per specifiek soort stofzuiger. In deze koopgids voor de beste stofzuiger zetten we alle beste keuzes voor je op een rij. We bespreken ook onze onderzoeksmethodologie: waar kijken we naar en hoe doen wij onderzoek? We sluiten af met een handige FAQ voor antwoord op al je vragen.

Beste stofzuiger: waar kijken wij naar?

Laten we starten met onze onderzoeksmethodologie. Ons team van stofzuigerexperts bevindt zich dagelijks in de wereld van stofzuigers. We volgen de ontwikkelingen op de voet en zodra er een nieuw model op de markt komt staan wij te trappelen om hem te onderzoeken. Misschien maakt hij wel kans om in de lijst beste stofzuigers opgenomen te worden. Maar hoe beslissen wij dat?

We kijken hiervoor naar belangrijke punten van een stofzuiger. Dit gaat verder dan enkel de zuigkracht: zo checken we ook hoe het gesteld is met het geluidsniveau, kijken we naar de zuigkracht per type vloer en checken we onder meer hoe het gesteld is met de filters. Bekijk alle onderzoeks-factoren waar wij op inzoomen hieronder:

 • Zuigkracht per type vloer
 • Geluidsniveau
 • Gewicht
 • Afmetingen
 • Stofreservoir
 • Filters
 • Actieradius
 • Gebruiksgemak
 • Prijs/kwaliteitsverhouding
 • Accessoires
beste stofzuiger kopen
We kijken ook naar het stofreservoir. © Canva

Criteria waaraan de beste stofzuiger moet voldoen

Nu we op een rij hebben gezet waar we naar kijken bij het testen van een stofzuiger, is het natuurlijk ook interessant om te kijken naar ze dan aan moeten voldoen. Want, als we onderzoek doen naar het geluidsniveau, wanneer is er dan sprake van een stille stofzuiger? En kijken we naar de prijs/kwaliteitsverhouding, wanneer heb je dan een goede goedkope stofzuiger te pakken?

In onze ogen moet de beste stofzuiger minimaal voldoen aan de volgende criteria:

 • Geluidsniveau: mag niet hoger zijn dan 80 decibel
 • Prijs: niet duurder dan 700 euro (ja er zijn nog veel duurdere)
 • Gewicht: mag niet zwaarder zijn dan 7,5 kilogram
 • Filters: er moten goede filters aanwezig zijn (huisdieren in huis? Bekijk dan hier ook alles over een huisdieren stofzuiger)

Natuurlijk kunnen veel van bovenstaande criteria verschillen voor specifieke stofzuiger modellen. Kijken we bijvoorbeeld naar een zakloze stofzuiger op wielen dan is het criterium van niet hoger dan 80 decibel natuurlijk een lachertje. We hanteren daar eerder een vereiste van 70 decibel en minder. Bovenstaande criteria is gehanteerd bij alle stofzuigers, vandaar. 🙂

Best geteste stofzuiger keuzes per model

Zoals we al in de inleiding van deze koopgids vermeldden, is het nog maar de vraag welk type stofzuiger je voor ogen hebt. Mede daarom hebben we besloten om voor elk stofzuigermodel de beste keuzes te onderzoeken.

We hebben de beste geteste stofzuigers hieronder onder meer gebaseerd op bovengenoemde criteria, maar hebben natuurlijk ook gekeken naar de reviews en beoordelingen bij de wat grotere webshops. Zo hebben we een kijkje genomen bij Bol.com, Coolblue en Mediamarkt en daar honderden reviews doorgelezen van specifieke stofzuigers. Bekijk de beoordelingen van deze shops per beste keuze in onderstaand overzicht.

Heb jij een hele goede ervaring met een stofzuiger en ontbreekt die in bovenstaande lijst? Laat het ons gerust weten! Naast dit onderzoek naar de beste stofzuigers hebben wij ook nog een onderzoek gedaan naar wat de best beoordeelde stofzuiger is. Hier is gekeken naar de beoordelingen van de gebruikers.

Beste stofzuigermerken in onze ogen

Bij ons op de redactie zijn we elke dag in de weer met stofzuigers; we weten dan ook als geen ander welke modellen er zijn en welk merk zich nou écht focust op kwaliteit. Zo spreken we heel veel over de Dyson stofzuiger, gezien dit merk heel actueel doorgaat en haar neus bovenop de laatste ontwikkelingen houdt. En ook merken als Miele en Philips laten Dyson niet voorbij streven: ook zij komen steeds weer met nieuwe ontwikkelingen.

Wij bestempelen de volgende merken als de beste stofzuigermerken op de markt:

Wist je dat we bij Stofzuigerskopen.nl van elk stofzuigermerk een uitgebreide koopgids hebben geschreven. We hebben een database gemaakt met alle typen en series per merk. Zeker waard om een kijkje te nemen bij de gids van jouw favoriete merk stofzuigers!

FAQ: veelgestelde vragen

We hebben de gids voor de best geteste stofzuiger gemaakt, omdat er veel vragen bestaan over welke stofzuiger je het beste kunt kiezen. We hebben de veelgestelde vragen gebundeld in onderstaande FAQ.

Wat is de beste stofzuiger op dit moment?

Wij bestempelen de Dyson V11 Absolute als de beste all-round stofzuiger op dit moment.

Waar moet je op letten bij het vinden van de beste stofzuiger?

Kijk altijd goed naar de standaardfactoren van een stofzuiger, waaronder het geluidsniveau, het gewicht, de actieradius en de prijs/kwaliteitsverhouding.

Wat zijn de beste stofzuigermerken?

Wij vinden Dyson, Miele, Philips, AEG en sinds enige tijd Rowenta de beste merken.

Kijken jullie bij de best geteste stofzuiger ook naar andere ervaringen?

Ja, bij onze onderzoeksresultaten zijn ook de beoordelingen en reviews bij shops als Bol.com en Coolblue uitgebreid doorgenomen en meegenomen bij de selectie.

Heb jij een aanvullende vraag of loop je vast bij het kiezen van de beste stofzuiger? Stuur ons gerust een berichtje of laat een reactie achter onderaan de gids!