Beste sledestofzuiger

Het team van Stofzuigerskopen.nl bekijkt regelmatig tientallen reviews en beoordelingen om altijd een up-to-date beste sledestofzuiger overzicht aan te bieden. Check de beste sledestofzuigers van 2021 in onderstaand overzicht! 

De beste sledestofzuigers van 2021:

🥇 #1 Beste sledestofzuiger met zak:
Miele Complete C3 Cat & Dog
Wij zien de Miele Complete C3 Cat & Dog op dit moment als de beste sledestofzuiger van 2021. Deze sledestofzuiger blinkt uit dankzij zijn zuigkracht, veelzijdigheid wat betreft mondstukken en andere accessoires en dankzij een extra lang snoer. Tevens is deze Miele stofzuiger uitermate geschikt voor het opzuigen van dierenharen en beschermen tegen allergieën.

🥇 #1 Beste sledestofzuiger zonder zak:
Philips PowerPro Active FC9551/09
De beste sledestofzuiger zonder zak is naar ons idee de Philips PowerPro Active FC9551/09. Deze sledestofzuiger scoort goed op de belangrijke factoren en brengt de zuigprestatie met de PowerCyclone 7 zuigtechnologie naar een continu hoog niveau.


Een sledestofzuiger is de klassieke stofzuiger van vroeger, tegenwoordig ook wel de traditionele stofzuiger genoemd. Dit is een stofzuiger die rolt op wielen en via een slang met mondstuk stof opzuigt wat terecht komt in een stofzak of stofreservoir. Je kunt een sledestofzuiger veelzijdig inzetten omdat deze voor alle schoonmaak klussen geschikt in huis geschikt is. De sledestofzuiger is er in twee varianten, de stofzuiger met zak en de stofzuiger zonder zak. Daarom kijken wij in dit onderzoek naar de beste sledestofzuiger met zak en de beste sledestofzuiger zonder zak.

Maar hoe komen wij bij de beste sledestofzuigers van dit moment? Om daarachter te komen kijken wij naar verschillende factoren die allemaal invloed hebben of een stofzuiger een goede stofzuiger is ja of nee. Vergelijkbaar is dit onderzoek aan het onderzoek naar de beste stofzuigers van dit moment, maar hier en daar zijn er toch een aantal punten anders. Dit onderzoek hebben wij uitgewerkt in een koopgids voor de beste sledestofzuigers van dit moment. In deze koopgids komen de beste keuzes voorbij en wat belangrijk is om op te letten bij het kopen van een sledestofzuiger.

Beste sledestofzuiger: waar kijken we naar?

Door uit te leggen waar wij naar kijken kan jij begrijpen waarom wij de keuze maken voor een bepaalde stofzuiger en deze benoemen tot beste sledestofzuiger. Allereerst volgen wij nauw de ontwikkelingen in de stofzuigermarkt, we kijken of er nieuwe modellen of accessoires komen en deze onderzoeken we dan.

Wanneer we dit onderzocht hebben beslissen we of deze in het overzicht van beste sledestofzuigers kan komen. Om te beslissen of een stofzuiger in de lijst komt zijn er een aantal factoren waar we naar kijken. Dit gaat van technische factoren zoals de zuigkracht en filters tot aan praktische voordelen zoals hoelang een snoer is of hoe makkelijk een mondstuk te verwisselen is. Alle factoren waar we naar kijken hebben we hieronder in een lijst opgesomd:

 • Zuigkracht per verschillende ondergrond
 • Filters
 • Geluidsniveau
 • Gewicht
 • Actieradius
 • Filters
 • Stofreservoir
 • Omvang
 • Gebruiksvriendelijkheid (hoe gemakkelijk rollen de wielen? Is de stofzuiger gemakkelijk te verplaatsen met de hand en op te bergen?)
 • Accessoires
 • Prijs/kwaliteitsverhouding

Waar moet de beste sledestofzuiger aan voldoen?

We hebben nu meerdere factoren waar we naar kijken als we oordelen of een stofzuiger goed is ja of nee. Maar om dat te oordelen hebben we bepaalde restricties nodig waar het aan moet voldoen. Zo wordt geluidsniveau uitgedrukt in decibel (dB), hoeveel dB mag het geluidsniveau maximaal zijn om nog tot een stille stofzuiger te behoren. En qua gewicht en omvang, wanneer is een stofzuiger een kleine stofzuiger? Daarom is het goed om voorwaarden te stellen waar een stofzuiger aan moet voldoen om tot de lijst met beste sledestofzuigers door te dringen.

Een sledestofzuiger maakt in onze ogen kans om te behoren tot de lijst met beste als het in ieder geval voldoet aan de volgende voorwaarden:

 • Geluidsniveau: het geluidsniveau moet onder de 80 dB zijn.
 • Actieradius: de stofzuiger moet een actieradius hebben van minimaal 8,5 meter.
 • Prijs: de stofzuiger kost maximaal 400 euro.
 • Gewicht: het gewicht van de stofzuiger moet onder de 8,5 kg zijn.
 • Filters: de sledestofzuiger bevat goede filters. (goede filters kunnen enorm helpen, bijvoorbeeld bij huisdieren haren of als je allergisch bent)

Wanneer een stofzuiger niet aan één van deze criteria voldoet dan valt deze direct af bij ons. Echter betekent het ook niet wanneer je wel aan alle criteria voldoet dat de stofzuiger direct in de lijst met beste stofzuigers belandt. Wanneer een stofzuiger voldoet aan de criteria gaan we verder inzoomen op het model om te kijken of het daadwerkelijk een goede stofzuiger is.

Best geteste sledestofzuigers van dit moment

Zoals eerder vermeld hebben wij de sledestofzuigers in twee categorieën ingedeeld, de stofzuiger met zak en de zakloze stofzuigers. Voordelen van een stofzuiger met zak zijn dat je een grotere opvangcapaciteit hebt, je stofzak is ook nog een gedeelte een extra filter en een stofzak is beter tegen allergieën.  Voordelen van een stofzuiger zonder zak zijn weer dat je vaak door de doorzichtige stofbak kan zien hoeveel er nog in zit en je hoeft niet steeds een stofzak te kopen en vervangen. Beide heeft dus zo zijn voordelen en voor iedereen ook weer nadelen, goed om dus te kijken wat voor jou het beste is. Wij kunnen je alleen de best geteste sledestofzuigers van dit moment voorschotelen.

Deze twee stofzuigers komen door bovenstaande criteria het beste uit de test. Beide voldoen aan de minimale eisen en scoren daarnaast goed op prestatie zoals zuigkracht op verschillende ondergronden. Om de stofzuigers dubbel te checken hebben wij ze ook bij de grote webshops als Bol.com en Coolblue bekeken. Daar hebben wij gekeken naar de beoordelingen van huidige gebruikers en wat die van deze sledestofzuigers vinden. Uit 258 beoordelingen krijgt de sledestofzuiger van Miele 4,7 van de 5 sterren bij Bol.com & uit 304 reviews op Coolblue krijgt de stofzuiger een 9,1 als cijfer. De zakloze stofzuiger van Philips doet het ook goed en krijgt op bol.com 4,6 van de 5 sterren.

beste sledestofzuiger miele complete c3 cat & dog

De beste sledestofzuiger met zak, de Miele Complete C3 Cat & Dog © Bol.com

Beste sledestofzuigers merken

Naast dat er altijd een aantal stofzuigers in het specifiek uitspringen zijn er ook altijd een aantal merken die al jarenlang goed scoren. Deze merken hebben continu stofzuigers gehad die een goed beoordeelt werden waarna ze steeds weer met nieuwe toppers op de markt komen. Soms is het ook zo dat wanneer je een bepaald merk hebt en je koopt de nieuwere versie dat je nog wat aan de oude accessoires hebt en hierdoor voordeel behaald. Zo’n stofzuigermerk kan er daarmee voor zorgen dat jij dat merk trouw blijft. Stofzuiger merken die al langere tijd de beste sledestofzuigers verkopen zijn:

Als je op het merk klikt kom je op de merkpagina van dat merk. Stofzuigerskopen.nl heeft namelijk voor elk merk een speciale koopgids gemaakt, hier lichten we de verschillende modellen stofzuigers en accessoires uit.

FAQ: veelgestelde vragen over de beste sledestofzuiger

Ondanks dat wij proberen op alle vragen antwoord te geven in deze koopgids komt het regelmatig voor dat wij vragen binnen krijgen over sledestofzuigers.

Wat is de beste sledestofzuiger met zak op dit moment?

De beste sledestofzuiger is de Miele Complete C3 Cat & Dog.

Wat is de beste sledestofzuiger zonder zak op dit moment?

De beste zakloze sledestofzuiger van dit moment is de Philips PowerPro Active FC9551/09.

Wat maakt een stofzuiger de beste sledestofzuiger?

Om tot een beste stofzuiger te behoren kijken wij naar factoren als: zuigkracht, geluidsniveau, actieradius, gewicht, filters, prijs en nog een aantal punten.

Kijken jullie bij de best geteste sledestofzuiger ook naar andere ervaringen?

Ja, in ons onderzoek kijken wij ook bij andere grote webshops wat gebruikers van de stofzuigers voor beoordelingen geven. Hiermee krijgen wij een eerlijk en oprecht beeld over de stofzuigers.

Heb je nog vragen en/of opmerkingen over de beste sledestofzuigers? Neem dan contact met ons op en we zullen je antwoorden!