Amazon Stofzuiger

Hoewel Amazon in Nederland nog niet helemaal doorgebroken lijkt te zijn, is het zeker wel een interessante webshop als je op zoek bent naar een nieuwe stofzuiger. De Amerikaanse webshop heeft namelijk een groot aantal verschillende stofzuigers op haar platform staan voor scherpe prijzen. Van bekende merken als iRobot tot minder bekendere merken (in Nederland) als Bissell. We hebben besloten om een complete koopgids te schrijven over het kopen van een stofzuiger bij Amazon. Zo staan we stil bij het complete aanbod, gaan we dieper in op de beste Amazon stofzuiger volgens klanten én zoomen we in op de voordelen van de shop. We sluiten af met de voordelen en aanbiedingen voor stofzuigers bij Amazon. Laten we starten!

Stofzuiger kopen bij Amazon

Een stofzuiger kopen bij Amazon: heb jij dit wel eens overwogen? De kans is groot dat je eerder bij andere webshops begint met zoeken, maar toch kan het slim zijn om ook eens een kijkje te nemen bij deze webshop. Het aanbod is gigantisch (echt enorm…) en de prijzen zijn bij sommige modellen een stuk lager dan bij Nederlandse webshops.

Alle stofzuigers bij Amazon

Amazon is misschien wel de grootste stofzuigerwebshop op dit moment. Hoewel de webshop natuurlijk nog veel meer verkoopt dan enkel stofzuigers, is het aanbod enorm: op het moment van schrijven heb je keuze uit meer dan 50.000 stofzuigers (!!!)*. Het gaat hier om verschillende merken en verschillende soorten stofzuigers. Amazon heeft besloten om de stofzuigers onder de categorie Wonen & Keuken en Schoonmaken & Stofzuigers te plaatsen. Precies waar ze thuishoren. 🙂

*We moeten hierbij natuurlijk wel vermelden dat Amazon een zogeheten ‘two-sided-platform’ is. Dit houdt in dat – net als bij Bol.com – partners hun aanbod kunnen verkopen via de webshop. Het zou dus goed kunnen zijn dat dezelfde stofzuiger er meerdere keren opstaat.

Merken en modellen stofzuigers

Laten we kijken welke merken en modellen stofzuigers Amazon allemaal aanbiedt:

Bovenstaande aantallen zijn genoteerd op 16 maart 2021. Het aanbod en de hoeveelheid daarvan kan natuurlijk constant verschillen, maar hierbij krijg je wel een goed beeld van de grote hoeveelheid stofzuigers bij Amazon. Het is goed om te weten dat Amazon zelf geen stofzuigermerk is. Toch wordt Amazon zelf vergeleken met merken als Dyson (appels met peren dus). Bijvoorbeeld in onderstaande video van Sydney & Tony Kell.

Stofzuiger filters in de webshop

Bij Amazon kun je de stofzuigers makkelijk filteren. Dat is trouwens ook wel écht nodig met een aanbod van meer dan 50.000 stofzuigers… Je kunt de stofzuigers bij Amazon filteren op de volgende factoren:

 • Gemiddelde klantenrecensie
 • Merken
 • Prijzen
 • Aanbiedingen
 • Gratis verzending
 • Fullfillment door Amazon
 • Verkoper
 • Beschikbaarheid
amazon stofzuiger
Je kunt filteren op Fullfillment door Amazon. © Unsplash

Beste Amazon stofzuiger

Zoals we daarnet al aangaven kun je bij Amazon het complete aanbod makkelijk filteren op gemiddelde klantenrecensie. Dat is interessant, omdat we op deze manier goed de beste Amazon stofzuiger kunnen ontdekken volgens miljoenen klanten. Je kunt de recensies filteren op vier verschillende klassen: 1 ster, 2 sterren, 3 sterren óf vier sterren en meer. Dat laatste is natuurlijk het belangrijkste op dit punt. We ontdekken dat van de 50.000 stofzuigers meer dan 2.000 stofzuigers vier sterren of hoger krijgen. Wel maakt Amazon nog geen onderscheid tussen het type stofzuiger. Wij zijn op zoek gegaan naar de beste Amazon stofzuiger per model, die je hieronder ontdekt.

Ook als je niet filtert ontdek je bij Amazon de beste keuzes door het label ‘Besteller’ links bovenin de hoek bij specifieke stofzuigers. Ik heb in bovenstaande beste keuzes trouwens de niet-populaire stofzuiger typen weggelaten. Denk aan complete centrale stofzuigersystemen.

Voordelen van stofzuigers bij Amazon kopen

Amazon is volgens velen een onoverzichtelijke webshop. En eerlijkgezegd is dat op dit moment ook nog wel zo. Met name de product pagina’s kunnen nog wel wat verduidelijking gebruiken (ook waar ze nu eigenlijk vandaan komen). Aan de andere kant is het wel zo dat je een enorm aanbod onder één dak hebt: je hoeft dus niet van shop naar shop te klikken om stofzuigers met elkaar te vergelijken. We hebben een lijstje gemaakt met alle voordelen van stofzuigers kopen bij Amazon. Unieke voordelen:

 • Vergelijken perfect, vanwege aanbod van meerdere partners
 • Zeer scherpe prijzen, helemaal als we vergelijken met specialistische stofzuiger webshops
 • Makkelijk en snel bestelproces
 • Veel reviews en beoordeling informatie per stofzuiger

Minpunten op een rij

Amazon kent ook een paar kleine nadelen. Zo is het een minder persoonlijke webshop dan bijvoorbeeld Blokker.nl, waar je direct in contact kunt komen met verkopers. Alle (kleine) minpunten op een rij:

 • Minder persoonlijk
 • Onoverzichtelijk
 • Vaak iets langere levertijden (vanuit buitenland)

Amazon aanbiedingen voor stofzuigers

Waarom meer betalen dan nodig is? Hoewel de prijzen bij Amazon in veel gevallen lager zijn dan bij andere webshops, kun je ook vaak mooie aanbiedingen spotten. Allereerst kun je de stofzuigers filteren op ‘gratis verzending’. Hiermee hou je gelijk al geld in je zak: Amazon hanteert trouwens sowieso een gratis verzending op stofzuigers vanaf 20 euro. En ja, dat zijn ze natuurlijk bijna allemaal.

Ook kun je bij Amazon ‘Aanbiedingen’ aanvinken in de linker filterkolom. Als je dit doet kun je gelijk alle stofzuiger aanbiedingen bij Amazon ontdekken in een overzicht.

FAQ

Is Amazon een betrouwbare webshop om stofzuigers te kopen? Duurt het lang voordat ik mijn stofzuiger ontvang als ik hem bestel bij deze webshop? Deze en veel andere vragen kregen wij zo nu en dan voor ogen. Vandaar dat we onze webshops hebben uitgebreid met een speciale gids voor de Amazon stofzuiger mogelijkheden. Bekijk de veelgestelde vragen in onderstaande FAQ.

Is Amazon een betrouwbare webshops voor stofzuigers?

Ja, sinds enkele maanden is Amazon officieel naar Nederland uitgerold en kun je gewoon vanuit Nederland een stofzuiger kopen via het platform.

Is er sprake van een lange leverdatum van stofzuigers bij Amazon?

Dat ligt helemaal aan de verkoper op het platform waar jij de stofzuiger koopt. Veel stofzuigers worden ook door Amazon zelf verstuurd; vaak heb je ze dan de volgende dag al in huis.

Heeft Amazon ook bekende merken stofzuigers in haar aanbod?

Zeker: je ontdekt stofzuigers van bekende merken als Philips, AEG, Dyson en Miele gewoon in deze Amerikaanse webshop.

Wat is het grote voordeel van stofzuigers kopen bij Amazon?

Je hebt bij Amazon heel veel stofzuigers waar je uit kunt kiezen, je kunt ze makkelijk vergelijken met elkaar en de prijzen zijn vaak lager dan bij andere webshops!

Twijfel je alsnog je wel een stofzuiger bij Amazon kunt bestellen, heb je zelf ervaringen met deze webshop óf heb je feedback op onze gids? Laat dan hieronder een reactie achter of stuur ons een berichtje.