AEG Stofzuiger

Als we spreken over a-merken van stofzuigers, dan mag AEG daarin niet ontbreken. Niet omdat het stofzuigermerk begint met een A, maar omdat we hier te maken met een merk wat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. AEG brengt al jarenlang stofzuigers op de markt van hoge kwaliteit. Daarbij volgt het merk de ontwikkelingen op de voet en zien we constant innovatieve nieuwigheden van het merk. Zo kunnen smart home liefhebbers sinds kort hun hart ophalen met een AEG robotstofzuiger.

Zoals je al hoort kan een gids over de AEG stofzuiger op Stofzuigerskopen.nl natuurlijk niet ontbreken. We hebben ons de afgelopen periode compleet ondergedompeld in de wereld van AEG en hebben ingezoomd op de markt van stofzuigers. In deze uitgebreide koopgids delen we alles wat je moet weten over de stofzuigers van AEG; zo kijken we naar de verschillende modellen en series, vergelijken we deze met elkaar én komen we met een conclusie van de beste keuzes per type. We eindigen de gids met tips om ze te kopen en een handige FAQ voor antwoord op al je vragen.

AEG stofzuiger: welke zijn er?

We ontdekken vandaag de dag ontzettend veel verschillende AEG stofzuigers bij verschillende verkooppunten. Brengen we een bezoekje aan bijvoorbeeld Bol.com en zoeken we op AEG stofzuiger, dan hebben we al 296(!!!) resultaten. Als we de stofzuigers bekijken, dan kunnen we deze groeperen in vijf verschillende modellen: de stofzuiger met zak (traditionele sledestofzuiger), de zakloze stofzuiger, de steelstofuziger, de robotstofzuiger en de kruimeldief. Deze laatste wordt door AEG een kruimelzuiger genoemd, maar komt op hetzelfde neer.

Om je kennis te laten maken met de AEG stofzuigers hebben we hieronder een video geplaatst van – op het moment van schrijven – het populairste model: de AEG LX7-2-CR-A. Bekijk de video voor een eerste indruk.

AEG stofzuiger met zak

Laten we starten met de stofzuigers met zak van AEG. De traditionele stofzuigers met zak zijn erg populair van AEG. Ze staan bekend om haar enorme stille werkgeluid (vaak nog minder dan 60 decibel) en goede actieradius (vaak langere snoerlengte dan 10 meter). AEG onderverdeeld haar zakstofzuigers in vier verschillende series:

Op het moment van schrijven heeft AEG 26 verschillende stofzuigers met zak. Je hebt al een traditionele stofzuiger voor € 109,95 (de AEG VX4-1-EB).

AEG zakloze stofzuiger

Net als bijna alle andere stofzuiger premium merken heeft AEG ook een aantal zakloze stofzuigers in haar product portfolio. De stofzuigers zijn populair, omdat je hiervoor niet te maken hebt met stofzakken. Een van de grotere voordelen hiervan is dat je constant geniet van een goede zuigkracht, ook als het stofreservoir wat voller begint te raken. Net als de zakstofzuigers heeft AEG diverse series voor haar zakloze modellen:

Graag maken we hierbij wel de kanttekening dat we hier nog niet praten over de zogeheten steelstofzuigers. Bovenstaande series zijn dus sledestofzuigers op wielen (die ook niet draadloos zijn).

aeg stofzuigers kopen
De AEG LX7-2-DB is een zakloze stofzuiger. © Bol.com/AEG

AEG steelstofzuiger

Bijna elk merk richt haar pijlen vandaag de dag op steelstofzuigers, ook wel een staande stofzuiger genoemd. Deze stofzuigers hebben in veel gevallen geen zak en zijn draadloos. Er is dus sprake van een never-ending stofzuigeractieradius, gezien je niet te maken hebt met een snoer. Opvallend genoeg biedt AEG vandaag de dag nog meer steelstofzuigers aan dan stofzuigers met zak: maar liefst 34 verschillende soorten AEG steelstofzuiger modellen zijn er vandaag te vinden bij diverse webshops.

Ook bij de steelstofzuiger maakt AEG onderscheid in modellen middels verschillende series:

We raden je aan om goed te letten op de kenmerken per serie. Zo heeft de ene serie een parkeerfunctie en is er sprake van ingebouwde LED verlichting in de zuigmond. Dat is lang niet bij alle modellen het geval.

AEG robotstofzuiger

Goed nieuws voor de smart home liefhebbers: ook van AEG is er een robotstofzuiger op de markt gebracht. Sterker nog: een model is zelfs door Kieskeurig.nl bestempeld als ‘best reviewed’ robotstofzuiger in 2020 (de RX9-2-6IBM). Er zijn drie verschillende series robotstofzuigers van AEG beschikbaar:

Op het moment van schrijven heeft AEG vijf verschillende robotstofzuigers gelanceerd. De minimale prijs is 599,95 (de RX8-1-4SWN), de duurste kost € 949,95 (de RX9-2-6IBM).

AEG kruimelzuiger

Op zoek naar een AEG stofzuiger voor het kleinere werk? Ook dan kun je prima terecht bij het merk: er zijn namelijk ook kruimelzuigers (kruimeldieven of handstofzuigers) van AEG beschikbaar. In tegenstelling tot de andere stofzuiger modellen, heeft AEG slechts enkele modellen op de markt gebracht. Het gaat om de HX6 series met de volgende twee modellen:

Beide kruimeldieven zijn voorzien van een TurboPower lithiumbatterij. AEG belooft ons hiermee ‘de grootste prestaties voor optimaal schoonmaken’. Met de geïntegreerde Easy Reach mondstuk kun je ook op moeilijke plekken heel makkelijk stofzuigen. En wat de kruimelzuigers écht uniek maakt zijn de wielen aan de voorzijde van het apparaat: hierdoor kun je ook op kwetsbare plekken makkelijk stofzuigen. AEG noemt dit ‘Soft Steer wielen’.

aeg kruimeldief kopen
Het Easy Reach mondstuk van AEG. © Bol.com/AEG

AEG stofzuigers vergelijken

Nu we alle stofzuiger series van AEG op een rij hebben gezet, is het handig om ze op een rij te zetten. In onderstaande tabel kun je de verschillende series eenvoudig met elkaar vergelijken en kun je zien welke serie AEG stofzuiger je het beste kunt kiezen.

Bovenstaande tabel proberen we up to date te houden. Mocht jij een toevoeging hebben, laat het ons dan gerust weten.

Beste AEG stofzuiger op dit moment

We krijgen wel eens de vraag ‘wat is nu de beste AEG stofzuiger op dit moment?’. Op deze vraag kunnen we niet één antwoord geven, gezien het natuurlijk nog maar de vraag is wat voor soort stofzuiger jij wil hebben. Ga jij voor een robotstofzuiger of ben je juist op zoek naar een kruimeldief? Mede hierom hebben we een lijstje gemaakt met de beste AEG stofzuiger keuzes per model. We hebben de beste keuzes gebaseerd op de reviews en beoordelingen van eerdere kopers.

Heb jij zelf ervaring met een hele goede AEG stofzuiger? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. We zijn benieuwd!

Waar kun je een AEG stofzuiger kopen?

Er zijn heel veel verschillende plekken waar jij een nieuwe AEG stofzuiger kunt kopen. Zo kun je in de winkelstraat terecht bij onder meer Blokker, maar kun je ze ook online aanschaffen bij shops als Bol.com en Mediamarkt. Dat laatste vinden wij het meest interessant, omdat je vaak stofzuigers kunt vergelijken op factoren die jij belangrijk vindt. Denk aan:

  • Snoerlengte
  • Gewicht
  • Geluidsniveau
  • Prijzen

Ook kun je bij webshops vaak reviews van eerdere kopers lezen, waardoor je precies weet hoe men de stofzuiger al ervaren heeft.

FAQ: veelgestelde vragen over AEG stofzuigers

We krijgen soms wel eens vragen binnen over de stofzuigers van AEG en het merk zelf. Welke stofzuigers heeft AEG bijvoorbeeld allemaal? En zijn er wel eens interessante aanbiedingen waar ik gebruik van kan maken? We hebben de veelgestelde vragen op een rij gezet in onderstaande FAQ.

Welke stofzuigers zijn er allemaal van AEG?

AEG heeft alle huishoudelijke stofzuiger modellen in haar portfolio: steelstofzuigers, stofzuigers met en zonder zak, kruimelzuigers en robotstofzuigers.

Heeft AEG stofzuigers van goede kwaliteit?

Al jarenlang staat AEG bovenaan de lijst met de toppers onder de stofzuigermerken. AEG is niet meer weg te denken als kwalitatieve speler in de stofzuigerbranche.

Waar kan ik een nieuwe AEG stofzuiger kopen?

Bijna elke webshop die stofzuigers verkoopt heeft ook AEG modellen in haar assortiment. Van Bol.com tot de lokale Blokker in de winkelstraat.

Zijn er AEG stofzuigers in de aanbieding?

Op deze pagina vertellen we je meer over waar jij een AEG stofzuiger aanbieding kunt vinden en hoe je kunt besparen op je aankoop!

Loop je ergens vast of heb je een aanvullende vraag? Schroom niet om ons te contacten; we staan te springen om je op weg te helpen.